Hufvudstadsbladet

Uniteds taktik lyckades – djupdyknin­g av Chelsea

Manchester City gick upp i ensam ledning i Premier Leaguefotb­ollen efter 7–2 mot Stoke.

- HBL-FNB–TT-AFP

FOTBOLL Manchester United kryssade än en gång borta mot Liverpool.

Trots kritik gjorde José Mourinho precis som förra säsongen när Manchester United åkte till Anfield i Liverpool. Mourinho såg till att hans mannar försvarade sig till 0–0 i Premier League.

United-tränaren kan tacka målvakten David de Gea för att den defensiva taktiken lyckades. De Gea lyckades bland annat reflexrädd­a med vänsterben­et när Joël Matip fick bollen ensam i straffområ­det och med öppet mål. ManU fick inte iväg mer än ett skott mot mål.

Jürgen Klopps Liverpool har nu bara vunnit en av åtta matcher men lördagens insats var ändå lite bättre än tidigare under säsongen.

– Manchester United kom hit för en poäng och fick det, sade Klopp.

Mourinho kom med en förklaring till den massiva defensiven.

– Jag väntade på att Jürgen skulle göra förändring­ar, sade Mourinho.

– Jag väntade på att han skulle ta in (Daniel) Sturridge eller (Dominic) Solanke och hålla sina anfallande spelare men han ändrade spelare för spelare och behöll det starka mittfältet. Det var starkare än mitt mittfält i dag.

Efter matchen ville Klopp inte kritisera Mourinhos matchtakti­k men lyckades inte helt låta bli.

– I Liverpool kan du i varje fall inte spela på det här sättet men det är okej för Manchester United, sade den tyske tränaren.

Trots positivare tag var matchen inte den fest Klopp skulle ha velat ha på tvåårsdage­n för när han tog över som Liverpools tränare. Han har just nu bara en poäng mer än vad hans föregångar­e Brendan Rodgers hade när han blev avskedad.

Crystal Palace skrällde

I och med att lagen delade på poängen är Liverpool fortfarand­e sju poäng efter United, som nu är tvåa i Premier League, två poäng efter Manchester City som körde över Stoke med hela 7–2. Gabriel Jesus svarade för två av målen.

Tabelljumb­on Crystal Palace svarade för en 2–1-skrällsege­r över regerande Premier League-mästaren Chelsea. Det var lagets allra första poäng för säsongen. Crystal Palace är fortfarand­e sist, men Roy Hodgsons mannar börjar få häng på lagen ovanför strecket.

 ?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / PAUL ELLIS ?? DEALDE POäNG. Georginio Wijnaldum och Phil Jones kämpar om bollen i det mållösa mötet.
FOTO: AFP / LEHTIKUVA / PAUL ELLIS DEALDE POäNG. Georginio Wijnaldum och Phil Jones kämpar om bollen i det mållösa mötet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland