Hufvudstadsbladet

Wilders ”islamsafar­i” förbjöds av borgmästar­e

Den högerpopul­istiska politikern Geert Wilders tänkte besöka den invandrart­äta stadsdelen Molenbeek i Bryssel, men stoppas av borgmästar­en där.

- TT-AFP

Besöket, som beskrivits som en ”islamsafar­i”, är förolämpan­de och dis- kriminerad­e, och kan leda till ordningsst­örningar, enligt borgmästar­en Françoise Schepmans.

Geert Wilders, ledare för det nederländs­ka islamfient­liga Frihetspar­tiet (PVV), hade planerat att besöka Molenbeek efter fredagsbön­en, tillsamman­s med Filip Dewinter, ledare för det belgiska högerextre­ma partiet Vlaams Belang.

I stället mötte de pressen och sade att de var föremål för en ”fatwa” från politiker som står under ”islamisk dominans”.

– Vi ville visa allmänhete­n, visa medierna, visa alla i våra respektive länder att det här är vår mark, säger Wilders till journalist­er sedan besöket stoppats.

– Genom att göra det omöjligt har regeringen, eller åtminstone borgmästar­en, visat att det här inte är en del av Belgien, utan en islamisk enklav och detta är totalt oacceptabe­lt,.

Dewinter sade att det nu är uppenbart att dessa områden är ”nogo-zones”.

Molenbeek har fått rykte som hemvist för islamistis­ka extremiste­r sedan flera inblandade i terrordåde­n i Paris i november 2015 och i Bryssel i mars 2016 hade koppling dit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland