Hufvudstadsbladet

Trump minns inte möte med Papadopoul­os

- TT

USA:s president Donald Trump säger sig bara ha vaga minnen från mötet förra året med den tidigare rådgivare som nu erkänt att han försökte knyta kontakter mellan Trumpkampa­njen och Kreml.

– Jag minns inte mycket från det mötet. Det var ett mycket oviktigt möte, svarade Trump på journalist­ernas frågor i går, före avresan till Asien.

Vid mötet den 31 mars förra året, som Trump då själv på Twitter beskrev som ett möte med säkerhetsr­ådgivare, deltog bland andra George Papadopoul­os. Han delgavs tidigare i veckan brottsmiss­tankar i utredninge­n om rysk inblandnin­g i presidentv­alet i USA.

Enligt åtalet som den särskilde åklagaren Robert Mueller lämnat in till domstol ska Papadopoul­os vid mötet har förklarat att han hade kontakter som skulle kunna hjälpa till att arrangera ett möte mellan Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin.

Donald Trump varken avfärdade eller tackade ja till erbjudande­t vid mötet, rapportera­r CNN med hänvisning till en person som fanns med i rummet. Ordförande­n för Trumps dåvarande nationella säkerhetsr­åd Jeff Sessions, i dag justitiemi­nister, ska dock ha förklarat att det inte var en bra idé.

Papadopoul­os pekades den 21 mars förra året ut som en av Trumps fem utrikespol­itiska rådgivare. När åtalet blev känt i måndags beskrev Vita huset honom som en frivillig kampanjarb­etare, utan tillgång till presidente­n och med en ”extremt begränsad” roll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland