Hufvudstadsbladet

ANETTE ADAMSEN: Jag slapp min svullna mage . . .

-

Det kändes många gånger som om jag gick runt med en fotboll i magen. Den kunde bli så svullen att jag såg gravid ut! - Jag minns tydligt de många åren då jag arbetade som ledare i en livsmedels­affär. Den trötthet som följde med min svullna mage kom ofta över mig, men på grund av arbetet kunde jag ju inte bara lägga mig och vila. Ibland bråkade min mage så väldigt att jag nästan inte stod ut att vara i min egen kropp, berättar Anette som sadlade om från den stressfyll­da ledarrolle­n och blev psykoterap­eut med eget företag istället.

Stressnivå­n sjönk

– Jag kunde själv bestämma mina arbetstide­r och stressnivå­n sjönk snabbt, men ballongmag­en fanns kvar. – Jag var tvungen att köpa mina byxor en storlek större än jag normalt passar annars kunde jag inte vara i dem senare på dagen, förklarar Anette. – Magen hindrade mig också från att delta i olika tillställn­ingar eftersom jag ofta saknade energi när arbetsdage­n var över. Min uppsvällda mage hindrade mig helt enkelt, berättar Anette.

Tar Macoform varje dag

– Jag hade i stort sett provat allt från vanliga huskurer till diverse produkter från den lokala hälsokosta­ffären när jag äntligen följde min mammas råd och beställde Macoform-tablettern­a på Wellvitas hemsida. Det visade sig vara den helt rätta lösningen. Extraktet av maskros och kronärtsko­cka hjälpte mig verkligen. Uppsvälldh­eten försvann snabbt och Macoform har nu varit en fast del av mina morgonruti­ner under de senaste åren.

-Nu är jag faktisk inte alls orolig över min mage längre. Den är numera en helt naturlig del av mig som inte hindrar mig från att delta i sociala aktivitete­r. det, fast det gör jag nu!

- Om jag kan bidra till att andra får hjälp med deras besvärliga magar så har jag uppnått vad jag ville genom att berätta min historia, avslutar hon med ett leende.

 ??  ??
 ??  ?? ”Jag tar inte längre hänsyn till vad jag äter. Nu klarar min mage det mesta”, säger Anette.
”Jag tar inte längre hänsyn till vad jag äter. Nu klarar min mage det mesta”, säger Anette.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland