Hufvudstadsbladet

Posten tappar bort allt fler paket

- HBL

Enligt en rapport från Posten har antalet borttappad­e paket ökat med över hundra på fyra år, det här trots att själva paketmängd­en inte ökat. Savon Sanomat har tagit del av Postens rapport. Postens rapport för fjolåret visar på en utveckling mot det sämre. Enligt rapporten försvann 416 paket i fjol skriver Savon Sanomat. År 2012 försvann 311 paket.

Under fjolåret hanterade posten runt 34 miljoner paket. Över hälften av de borttappad­e paketen brukar hittas i något skede.

Jämfört med paketen tappar posten bort många rekommende­rade brev. Enligt Savon Sanomat handlade det om 1 480 brev i fjol. Den här siffran har dock minskat.

Antalet outlösta försändels­er har enligt Savon Sanomat ökat. Det kan handla om felaktiga adressuppg­ifter. För att man ska hitta mottagare eller avsändare kan de öppnas av myndighete­r vid Kommunikat­ionsverket.

– Bland de outlösta finns också fall där försändels­en ännu är på väg eller där mottagaren påstår att den inte fått försändels­en trots att det finns uppgifter om att den överlåtits, säger Postens riskhanter­ings- och säkerhetsd­irektör Markku Rajamäki till Savon Sanomat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland