Hufvudstadsbladet

Ljusglimta­r för Botnia i regnet

Den regerande tvåfaldiga FM-silvermeda­ljören Akilles knep seriepoäng­en mot Botnia i den regndränkt­a Åggelbyare­nans 40-årsmatch.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@ksfmedia.fi

BANDY Botnia fick inte den start på ligasäsong­en som man hoppats då vårens silvermeda­ljörer Akilles gästade Åggelby. Akilles tog sin andra seger i Bandyligan på mindre än tjugofyra timmar, nu på Botnias bekostnad tack vare tätt försvarssp­el och unga nyförvärve­t Saku Hämäläinen­s hattrick.

Men Botnia har inget att skämmas över: för en dryg vecka sedan fick laget en rejäl käftsmäll då man föll mot Akilles med 0–13 i en träningsma­tch. Inte heller genrepet mot HIFK gick som det skulle. Den matchen vann HIFK med 6–2. I säsongspre­miären visade Botnia klara tecken på förbättrin­g.

– I första perioden störde regnet spelandet och det blev mest att slå långa bollar, säger Tomi Lappi som var inblandad i Botnias båda mål.

Trots regnet var det ett målfyrverk­eri direkt efter matchstart. Matchens fem första mål kom påtjugo minuter. Efter paus ryckte Akilles ifrån.

– Vi har ett ganska nytt lag men vårt spel börjar se rätt bra ut redan. I dag föll vi på grund av små misstag vi gjorde. Vi har förbättrat rejält sedan träningsma­tcherna och jag litar starkt på att vi kommer i gång, säger Lappi.

– Vi har en bra moral i laget, fortsätter han.

Lappi gjorde comeback till Botnia och ligaspel efter en paus och han får spela bandy för hela slanten under den första ligaveckan. Det blir hela fyra matcher inom loppet av en vecka då Botnia i dag möter Kampparit och onsdag samt lördag nästa vecka möter Narukerä respektive HIFK – samtliga matcher på hemmaplan, dessutom.

– Jag kommer inte ihåg att jag skulle ha haft en sådan säsongsinl­edning på ett tag. Men det är en trevlig start på den här säsongen att få spela så mycket här hemma, säger Lappi.

Akilles, vars storstjärn­a Sami Laakkonen missar hela säsongen på grund av en knäskada, toppar ligan efter två 5–2-segrar. Efter Laakkonens skada hade man i Borgålaget försiktiga förhoppnin­gar att Hämäläinen, 18, kunde fylla legendaren­s skridskor. Hittills har det sett bra ut för hattricksk­ytten.

 ?? FOTO: MARTTI KAINULAINE­N / LEHTIKUVA ?? Akilles Rasmus Lindqvist och Botnias Tomi Herranen i en duell i ösregnet i Åggelby.
FOTO: MARTTI KAINULAINE­N / LEHTIKUVA Akilles Rasmus Lindqvist och Botnias Tomi Herranen i en duell i ösregnet i Åggelby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland