Hufvudstadsbladet

Två formstarka lag möts i klassiker

Arsenal mot Manchester United. En match som engagerar väldigt många i England och på andra håll i världen. HBL räknar upp fem saker att tänka på inför mötet.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

1

Formkurvor. Tre raka segrar i ligan för båda lagen. Arsenal har 8–0 i de matcherna, Manchester United 9–4.

Gunners fick en nytändning i och med segern mot Spurs för ett par veckor sedan. Tre raka har gett laget en välkommen skjuts uppåt i tabellen. United försöker desperat hänga på till synes omöjliga Manchester City i titelracet.

2

Taktik.

Arsenal har öst in mål på sistone men i kväll lär det ta stopp. Då alla cynikers storvisir, José Mourinho, och hans stab analyserat klart motståndar­na lär det knappt finnas ytor för en mygga att utnyttja på planen. Trots att både lagen varit målglada i ligan hittills är det inte alls otänkbart att det blir målsnålt och gnetigt på Emirates.

3

Skador.

United saknar mittbackar­na Bailly och Jones. Arsenal kommer till spel utan Alexandre Lacazette och kanske också chilenska matchvinna­rtypen Alexis Sanchez som har problem med ett baklår. Santi Cazorla har opererats för nionde gången för skadan i akillessen­an som närapå kostade honom hela benet.

4

Matchvinna­re.

Mesut Özil har varit bländande på sistone. Hittar han ytor och passningsv­ägar mot ett kompakt United? Olivier Giroud lär få chansen från start. Den store fransmanne­n var utmärkt senast mot Huddersfie­ld.

I United riktas kanske blickarna främst mot Anthony Martial och Paul Pogba. Romelu Lukaku har bara hittat rätt en gång i de sju senaste ligamatche­rna. Vad gör Zlatan? 5

Hatet vid sidlinjen. Det finns få människor här i världen som tycker lika illa om varandra som Arsene Wenger och José Mourinho. De två har legat i luven på varandra i över ett decennium. I höst har Mourinho mest jäklats med Chelseas Antonio Conte men lita på att det kan hetta till vid sidlinjen ändå.

TIPS: 1–1. Arsenal-Manchester United 19.30 på Viasat och Viaplay.

 ?? FOTO: EPA/ANDY RAIN ?? Arsene Wenger och José Mourinho har inte särskilt höga tankar
■ om varandra.
FOTO: EPA/ANDY RAIN Arsene Wenger och José Mourinho har inte särskilt höga tankar ■ om varandra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland