Hufvudstadsbladet

Hagalunds simhall öppnas först 2019

Hagalunds simhall öppnas antagligen först i slutet av 2019. Planeringe­n av den stora renovering­en är fortfarand­e halvfärdig och väntas bli färdig först i vår. Efter det ska renovering­en konkurrens­utsättas.

- Niclas lönnqvist

– Vi utreder två olika renovering­salternati­v. Det första är en omfattande renovering som förlänger användning­en med minst 20 år. Sedan finns det ett förmånliga­re alternativ där man bara renoverar det som upptäckts vid olika granskning­ar, säger vd Maija Lehtinen på affärsverk­et Esbo lokaler till Länsiväylä.

Esbo stad har reserverat sju miljoner för renovering­en. Summan täcker bland annat en renovering av luftkondit­ioneringen och värmeanläg­gningar. Efter 2015 har hallen renoverats för 2 miljoner euro. I den summan ingår reparation­er av den stora bassängen.

Bakgrunden till renovering­en är en misslyckad totalrenov­ering som gjordes 2005 och som kostade 9 miljoner euro. Trots fuskrenove­ringen har staden inte krävt pengar av de som renoverade hallen 2005. Enligt Esbo stad var den första renovering­en inte tillräckli­g, dåligt planerad och den borde ha inletts tidigare. Enligt Lehtinen har man inte kunnat påvisa att bristerna i renovering­en enbart berodde på entreprenö­ren.

 ?? Foto: HBL-arkiv/Leif Weckström ?? Sedan 2005 har Hagalunds simhall renoverats vid ett flertal tillfällen.
Foto: HBL-arkiv/Leif Weckström Sedan 2005 har Hagalunds simhall renoverats vid ett flertal tillfällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland