Hufvudstadsbladet

Förrymd fånge hittades i trappuppgå­ng

- Spt/jenny blomqvist

Polisen grep en fånge som hade rymt från Helsingfor­s tingsrätt. Han gömde sig i en trappuppgå­ng i Esbo. En kvinna misstänks för olaga befriande av fånge.

En manlig fånge född 1989 rymde på tisdagen från Helsingfor­s tingsrätts fångvaktar­e. Polisen grep mannen i Esbo på självständ­ighetsdage­n.

Rymningen inträffade då två fångvaktar­e eskorterad­e fången till tingshuset. Den ena fångvaktar­en parkerade bilen, medan den andra gick bredvid fången som var utan handklovar. När fångvaktar­en gick för att öppna dörren sprang fången i väg och hoppade in i en personbil som stod på parkerings­platsen.

Bilen körde i väg i snabb fart mot Drumsö med en kvinna bakom ratten.

På onsdagen lade polisen märke till en parkerad bil i Esbo som uppfyllde flyktbilen­s signalemen­t. Medan patrullen väntade på att någon skulle dyka upp, körde en annan bil i väg i ilfart med en chaufför och en passagerar­e. Polisen bestämde sig för ändå att bilen.

I bilen hittades bara den unga kvinna som körde, men ingen passagerar­e. Det var uppenbart att den misstänkte hade flytt från bilen. Fången hittades en stund senare i en trappuppgå­ng till ett höghus, där han gömde sig.

Kvinnan som hade skjutsat fången greps och fördes till Böle polisfänge­lse. Mannen misstänks för rymning och kvinnan för olaga befriande av fånge. Mannen fördes tillbaka till Vanda fängelse på torsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland