Hufvudstadsbladet

La Gomera

-

● Valle Gran Rey: Mäktig dal med avkoppland­e atmosfär, tropisk växtlighet och stränder vid havet. Vattnen utanför kusten är kända för delfinskåd­ning.

● Vandring och cykling: La Gomera har underbara förutsättn­ingar för aktiv semester i kraft av sitt orörda landskap. Det finns ett nätverk av mycket fina vandringsl­eder och i stort sett alla vägar på ön är spektakulä­ra men också krävande cykelvägar.

● Vallehermo­so: Dalen och byn med samma namn är klart sevärda och överblicka­s av den väldiga vulkanklip­pan Cano. Omgivninga­rna har mycket att erbjuda, bland annat vackra enskogar och den ståtliga kyrkan San Juan Bautista.

● Jardin Tecina: Troligen det bästa hotellet på ön. Fyrstjärni­ga rum, flera pooler, härliga vyer, egen golfbana och en hiss ned genom berget till en exklusiv strandklub­b.

● Miel de Palma, eller Palmsirap, är den honungslik­nande sav som utvinns ur den inhemska kanariepal­men (Phoenix canariensi­s). Gomera är känt för sin ”palmhonung” som produceras framför allt på norra delen av ön.

● Mirador Abrante: Nybyggd utsiktspla­ttform med glasgolv hundratals meter ovanför den vackra kustbyn Agulo. Gå ut om du vågar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland