Hufvudstadsbladet

”Vi är en fosterländ­sk rörelse”

- SPT-HENRI FORSS

Blå framtid förbereder sig för sin konstituer­ande partikongr­ess i Tammerfors på lördag genom att presentera­de ordförande­n för ungdomsför­bundet.

Tiina Ahva, 22, har blivit vald till ordförande för Blå framtids ungdomsför­bund Blå ungdom (Siniset nuoret). Ahva presentera­des av Blå framtids riksdagsle­damöter Sampo Terho och Simon Elo i riksdagen på måndagen.

– Mitt mål är att göra politiken mera tydlig och rakt på sak, säger Ahva, som bär ett smycke med Finlands lejon runt halsen.

Hon studerar produktion­sekonomi vid Aalto-universite­tet i Otnäs. Till politiken kom hon via Sannfinlän­darnas ungdomsorg­anisation där hon fungerade som ordförande i två år. Efter sommarens uppståndel­se, där Sannfinlän­darna splittrade­s och Blå framtid föddes, lämnade Ahva ordförande­skapet och partiet.

– Blå ungdom är det politiska ungdomsför­bundet för nästa århundrade. Vi är en fosterländ­sk rörelse som uppskattar arbete och företagand­e. Av de etablerade organisati­onerna är vi den som är mest öppen för reformer, säger Ahva.

Reformerna gäller bland annat lagstiftni­ng och beskattnin­g. Ahva vill minska hindren för företagsam­het och nya idéer.

I likhet med Blå framtid ställer sig ungdomsför­bundet positivt till språkexper­iment.

Ahva ställer även upp som viceordför­andekandid­at för Blå framtid.

Blå framtid har för närvarande 300 medlemmar, varav 200 väntas delta i kongressen på lördag.

Nästan-partiet har nu även 13 lokalavdel­ningar och en kvinnoföre­ning.

 ?? Jussi Nukari
Foto: Lehtikuva/ ?? Blå framtids ungdomsför­bund heter Blå ungdom och leds av Tiina Ahva, 22, som även ställer upp som viceordför­andekandid­at på partikongr­essen på lördag.
Jussi Nukari Foto: Lehtikuva/ Blå framtids ungdomsför­bund heter Blå ungdom och leds av Tiina Ahva, 22, som även ställer upp som viceordför­andekandid­at på partikongr­essen på lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland