Hufvudstadsbladet

Gigantmöte i åttondelsf­inalerna

Cristiano Ronaldos Real Madrid mot Neymars Paris SG. Åttondelsf­inallottni­ngen i Champions League bjöd på en rejäl smällkaram­ell.

- HBL-SPT-TT

En stor förhandsfa­vorit kommer att försvinna tidigt i Champions Leagues-slutspelet. Det stod klart efter att Real Madrid och Paris SG lottades mot varandra redan i åttondelsf­inalen

Real Madrid slutade tvåa i sin grupp bakom Tottenham, trots att portugisis­ke stjärnan Cristiano Ronaldo slog rekord i gruppspele­t genom att göra mål i samtliga gruppspels­matcher.

Att inte vinna gruppen blev, åtminstone på pappret, kostsamt då man nu ställs mot storsatsan­de Paris med påkostade anfallstri­on Neymar–Edison Cavani–Kylian Mbappé.

Med andra ord blir det en tuff uppgift för de tvåfaldigt regerande CL-mästarna – likväl som det blev en mardrömslo­tt för Paris.

Även Real Madrids antagonist­er Barcelona fick en tuff lott – dock en mer ”väntad” sådan. Att katalanern­a skulle lottas mot Chelsea var ett av de mest procentuel­lt sannolika utfallen inför lottningen sett till lottningen­s regler och restriktio­ner – och precis så blev det också. Chelsea inleder dubbelmöte­t på hemmaplan i London med retur på Camp Nou i Barcelona.

För Zlatan Ibrahimovi­c och Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United väntar spanska Sevilla i åttondelsf­inal. Alexander Franssons Basel lottades mot Liverpool, samtidigt som Tottenham fick en svår lottning i form av regerande italienska ligamästar­na och 2017 års CL-finalister Juventus.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/PIERRE-PHILIPPE MARCOU ?? Cristiano Ronaldo har varit i rekordform i Champions League.
FOTO: LEHTIKUVA/PIERRE-PHILIPPE MARCOU Cristiano Ronaldo har varit i rekordform i Champions League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland