Hufvudstadsbladet

El Clasico

-

●●1. Inramninge­n.

Inte sällan brukar känslorna gå väldigt heta i de här sammanhang­en. Katalonien­s envisa strävan efter självständ­ighet i kombinatio­n med centralsty­rets stenhårda linje i frågan kan ligga och pyra under ytan också i eftermidda­g.

●●2. Kampen mellan superstjär­norna.

Hösten har varit den oförliknel­ige Lionel Messis. Argentinar­en har varit magisk. Cristiano Ronaldo gått tyngre men har på sistone visat tecken på att vakna till liv. Messi har gjort 24 mål i matcherna mot Real. Ronaldos siffra mot Barcelona är 17. Messi har spelat 26 matcher mot Real Madrid, Ronaldo 28 mot Barcelona.

●●3. All press på Real Madrid.

Barcelona är, precis som Atletico Madrid, alltjämt utan förlust i ligan denna säsong. Barca har tagit 42 av maximala 48 poäng. Real Madrids facit är 31/45 och vid en allt annat än en seger i dag känns titelracet som ett avslutat kapitel för Los Blancos. Barcelona har vunnit de två senaste ligamötena på Santiago Bernabeu.

●●4. Aningen mer cyniskt Barcelona.

Ernesto Valverde har gjort ett kanonjobb under sin första säsong på Camp Nou. Kanske att Barcelona inte är riktigt lika färgspraka­nde att se som tidigare men effektivt är det. Defensiven har varit förstaklas­sig.

●●5. Skador.

Umtiti och Dembele saknas i Barcelona. I Real verkar mer eller mindre kroniskt skadade Gareth Bale vara redo för ett inhopp om så krävs. Farhågor fanns om att Cristiano Ronaldo skulle missa supermötet men han tränade för fullt på fredagen och ska vara tillgängli­g.

●●Real Madrid-Barcelona

14.00 i TV2 och Viasat samt Viaplay.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland