Hufvudstadsbladet

Patrik Carlsson stortrivs mot TPS

Efter en något trevande Patrik Carlsson har definitivt hittat sin plats i IFK. Han har mest speltid av anfallarna, är en viktig kugge i lagets hetaste kedja och han har nätat tre matcher i följd.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

– Han har spelat bra hela säsongen. Då laget vikit ner sig har han ändå alltid varit bra. Han är en oerhört viktig spelare för oss.

IFKtränare­n AriPekka Selin har inte bara en eller två gånger berömt svenska anfallaren Patrik Carlsson den här säsongen. Carlsson fick utstå en del kritik bland supportrar­na då det först visade sig att han är en av ligans bäst betalda spelare och sedan hade han en del anpassning­ssvårighet­er till den finländska ligan och en del problem att producera poäng i inledninge­n av säsongen.

Men efter en trevande start har Carlsson visat sig vara värd sin vikt i guld för IFK. Och på sistone har han också hittat rätt. Efter tre mål på de tre senaste matcherna är leendet också lite bredare då han talar om målskyttet och hur det kändes då pucken inte gick in i början av säsongen.

– Det är inte så att jag gör något annorlunda nu än tidigare. Chanserna har hela tiden funnits – nu går puckarna i mål, säger han.

Mot TPS satte han segermålet i ett ytterst viktigt läge. TPS hade precis utjämnat till 1–1 i sista perioden och kunde ha fått energi av kvittering­en. Då satte Carlsson stopp för gästernas glädje genom att skjuta 2–1 bara 19 sekunder efter landsmanne­n Lucas EkeståhlJo­nssons 1–1.

– Det var mycket viktigt att få ett snabbt mål där och det känns bra att se pucken gå in lite oftare för mig nu. Det viktiga är förstås att laget vinner men målen smakar också bra, säger Carlsson.

Han bildar kedja tillsamman­s med Vili Sopanen och Juhani Tyrväinen och trion har redan en längre tid varit IFK:s starkaste och en formation Selin vet att han kan kasta in på isen både då laget jagar kvittering och då man bevakar en ledning.

– Det är två oerhört skickliga och starka spelare som känner varandra tidigare. Då är det också lättare för mig att kugga på. Det är mycket fart och styrka på isen i vår kedja, beskriver Carlsson trion.

– Vi skapar mycket chanser och samspelet har känts bra sedan vi sattes ihop.

Trion skapar mycket framåt kväll efter kväll och därför är det naturligt att målskyttet lossnat för Carlsson. Efter två mål på 33 matcher har det blivit tre till på tre matcher. Och mot TPS har han stått för 2+5 på tre matcher – över en tredjedel av sina poäng för hela säsongen.

– Det är nog en tillfällig­het och inget annat, säger han leende.

– Men jag gillar matcherna mot dem. Det är fartfyllt och bra spel.

Carlsson kan förlänga sin målsvit på fredag då IFK ställs mot SaiPa. Och TPS får han möta i den nästsis ta grundserie­omgången i mars. Då kanske han igen levererar.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? Patrik Carlsson har stått för sju poäng på tre matcher mot TPS den här säsongen.
FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO Patrik Carlsson har stått för sju poäng på tre matcher mot TPS den här säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland