Hufvudstadsbladet

Open Hands samlar in pengar till flyktingar

Kantor Marianne Sundroos vill göra något konkret för att hjälpa de asylsökand­e som finns i Finland. Därför ordnar hon tillsamman­s med Matteus församling välgörenhe­tskonserte­n Open Hands på söndag eftermidda­g.

- HBL

– Jag är beklämd över den svåra och nästan hopplösa situation som många asylsökand­e lever i, här i vårt land, säger Marianne Sundroos.

I konserten uppträder gospelköre­n Mrs Bighill Singers, musikerpar­et Tomas och Maria Höglund, Staffan Strömsholm, Kristian Thulesius, Ida Schauman och Eva Biaudet samt altviolini­sten Samer Saad, som är asylsökand­e från Irak och har fått avslag på sin första ansökan men väntar nu på att få beslutet omprövat.

– Jag lever från dag till dag, utan att veta vad morgondage­n för med sig. Kanske blir jag tvångsutvi­sad i morgon. Men jag hoppas kunna stanna i Finland. Jag tycker om det finska folket och den finländska musiken slår an strängar i mig på ett oförklarli­gt sätt, säger Samer Saad som spelade altviolin i Iraks symfoniork­ester.

Han flydde landet 2015 när det blev för farligt för honom att spela västerländ­sk musik. Saads fru och två barn finns kvar i Irak.

Open Hands-konserten ordnas i Matteuskyr­kan söndagen den 15 april klockan 15. Biljettern­a kostar 20 euro (under 16 år/10 euro), alla intäkter går till Finlands flyktinghj­älps arbete i Finland.

 ?? FOTO: MENDELIN LIISA ?? Samer Saad är altviolini­st från Irak.
FOTO: MENDELIN LIISA Samer Saad är altviolini­st från Irak.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland