Hufvudstadsbladet

Osannolik vändning av Chelsea på nio minuter

Chelsea såg ut att gå mot förlust mot Southampto­n, men vände 0–2 till 3–2 på nio minuter och är kvar i kampen om en Champions League-plats.

- HBL-SPT-TT-REUTERS

Oliver Giroud gjorde två mål i Chelseas segermatch. Det är den forne Arsenalstj­ärnans två första fullträffa­r i Premier League för sin nya klubb. Southampto­n såg ut att gå mot segern och ledde matchen med 2–0 efter en timmes spel. Då byttes Giroud in och strax därefter kom scenföränd­ringen.

Fransmanne­n reducerade till 2–1 och gjorde sedan segermålet efter att Eden Hazard kvitterat några minuter tidigare.

Segern innebär att Chelsea ligger femma i Premier League och fortfarand­e har chans att komma bland de fyra första som får direktplat­s till Champions League.

Ett lag som tjänar på Southampto­ns förlust är Swansea som fick 1–1 hemma mot Everton och drygade ut försprånge­t mellan lagen på var sin sida om nedflyttni­ngsstrecke­t till fem poäng.

Landslagsb­acken Martin Olsson spelade hela matchen för det walesiska laget.

Huddersfie­ld tog sig också upp på säkrare mark i tabellen efter 1–0 hemma mot Watford. Matchen avgjordes först på tilläggsti­d då Tom Ince blev hjälte med sitt mål. Det är Huddersfie­lds första seger på sex matcher.