Hufvudstadsbladet

Vegas fortsätter skrälla

NHL-nykomlinge­n Vegas skrällarta­de säsong fortsätter. Vegas är som första lag klart för kvartsfina­l i Stanley Cup efter att ha slagit ut Los Angeles Kings i fyra raka matcher.

- TT

Den sista slutade 1–0 sedan den förre Los Angeles-spelaren Brayden McNabb gjort mål 4.04 in i andra perioden.

– Det är alltid kul att göra poäng. Jag vill ju vara med och producera, så det känns bra, säger William Karlsson om sin målgivande passning, till Expressen.

Målvakten Marc-André Fleury räddade 31 skott.

Sensations­laget från Las Vegas, med bland annat Erik Haula i laget, vann grundserie­n i Pacific Division. Därefter blev det fyra raka segrar, först 1–0 och 2–1 på hemmaplan och därefter 3–2 och 1–0 på bortaplan. Vegas är den första nykomlinge­n som vinner fyra raka matcher i första slutspelso­mgången.

– Vi gör en stark matchserie mot ett bra lag. Jag tycker att vi spelar bra i alla tre zonerna. Vi är snabbare än vad de är, de får inte till så många chanser offensivt, säger Karlsson.

San Jose eller Anaheim?

Laget är det andra laget i NHL-historien, efter Pittsburgh 1970, som går vidare från första slutspelso­mgången utan förlust.

I kvartsfina­len väntar San Jose eller Anaheim. San Jose leder matchserie­n med 3–0.

– Nu får vi en skön vila inför fortsättni­ngen. Det har varit fyra tuffa matcher, så det ska bli skönt att få lite ledigt och kunna ladda om inför nästa omgång, säger Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland