Hufvudstadsbladet

1 400 sjöscouter samlas i Lovisa i sommar

- PETRA MIETTINEN

Det internatio­nella sjöscoutlä­gret Satahanka XIII samlar 1 400 scouter till Rönnäs i Lovisa i sommar. Lägerområd­et kommer att likna en hel by där scouter från olika delar av Finland bor i en vecka.

Temat för lägret är mitt hav och programmet har byggts upp runt det. Deltagarna kommer att få bekanta sig med Östersjöns historia och fördjupa sig i hur människor har påverkar havet och dess framtid. Lägerdelta­garna får naturligtv­is segla, men även testa olika slags färdmedel till havs.

– Visst är det coolt att vi får ett så stort gäng deltagare med till Satahanka! Snart börjar vi bygga upp lägret, sade reservläge­rchefen Viljami Hätönen efter att det slutliga antalet deltagare blivit klart.

Också för lägrets vuxna deltagare ordnas det program. Det byggs upp ett kafé där man kan fika med både gamla vänner och nya bekanta. På menyn finns allt från mjukglass på stranden till varm choklad när regnet överraskar.

Lägret hålls från den 30 juli till den 6 augusti och riktar sig till scouter över 12 år, men det kommer att finnas deltagare i alla åldrar, också småbarn som deltar med sina föräldrar. Det kommer även en del internatio­nella deltagare.

På sociala medier kan man följa med hur lägerbyn byggs upp och senare även stämningar från själva lägret. Satahanka finns på Instagram under @satahankax­iii och på Facebook under @satahanka.

 ?? FOTO: JUKKA KOSKELAINE­N ?? På sjöscouter­nas sommarläge­r i Lovisa finns det möjlighet att segla, men också testa andra färdmedel på havet.
FOTO: JUKKA KOSKELAINE­N På sjöscouter­nas sommarläge­r i Lovisa finns det möjlighet att segla, men också testa andra färdmedel på havet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland