Hufvudstadsbladet

Matchboll nummer ett för Kärpät på måndag

Juha Koivisto har inte gjort sig känd som någon stor målskytt. Men det var doldisen som steg fram och sköt Kärpät ytterligar­e en bit närmare guldet.

- JONAS VON WENDT

Med en dryg minut kvar av den första förlängnin­gsperioden satte Koivisto 2–1 och såg med sitt mål till att Kärpät tog ledningen med 3–0 i matchserie­n.

– Juha har jobbat hårt hela tiden och är värd målet. Hans lugn och rutin är oerhört värdefulla för oss, säger Kärpätträn­aren Mikko Manner till Ruutu+.

Koivisto inledde säsongen i Sheffield i England.

– Karriärens största mål för mig. En ganska osannolik säsong för mig, säger Koivisto.

Kärpät får en första matchboll på guldet i Tammerfors på måndag.

– Vi har garanterat oss att få spela sju matcher i den här finalserie­n, säger Manner.

Ett lag har under FM-ligans historia förmått att vända 0–3 i matcher till seger med 4–3. Blues stod för miraklet år 2012 i kvartsfina­lerna mot KalPa. I finalsamma­nhang har det aldrig hänt att ett lag vänt ett dylikt underläge.

Tappara ledde med 1–0 inför sista perioden men Kärpät hittade en växel till då det krävdes. Julius Junttila kvitterade och så stal Juha Koivisto showen i förlängnin­gen.

– Vi gör en riktigt bra match och har Kärpät i brygga i långa stunder. Men vi är inte tillräckli­gt effektiva, säger Tapparas tränare Jukka Rautakorpi till Ruutu+.

– Vi får ta nya tag på måndag. Att grämas över gamla förluster tar oss ingenstans, säger Tapparaträ­naren.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/TIMO HEIKKALA ??
FOTO: LEHTIKUVA/TIMO HEIKKALA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland