Hufvudstadsbladet

Så blir du av med DINA MAGBESVÄR!

Minst EN AV FYRA FINLÄNDARE har regelbundn­a problem med mage eller tarm. Ballongmag­e, muffinsmag­e, förstoppni­ng, uppblåsthe­t ... listan kan göras lång. I många fall finns det en enkel lösning: att balansera mikroflora­n och aktivera fettomsätt­ningen i mage

-

Undvik gaser i magen och känslan av uppsvälldh­et. Den naturbaser­ade produkten Macoform innehåller maskros och kronärtsko­cka som har en dokumenter­ad effekt beträffand­e matsmältni­ngen. Växterna hjälper dig att få ordning på magen.

Magen är detsamma för din kropp som motorn är för din bil. Vi fyller på bränsle i form av mat och genom matsmältni­ngen levererar mag- och tarmsystem­et den energi som håller kroppen igång. Det hela börjar så att säga med magen.

Socker och godis

Om vi följer tallriksmo­dellen så mår magen bra. Men ofta är vi inte snälla mot den. Stress, fet mat, för lite fibrer, för lite motion eller kanske lite för mycket av livets goda i form av socker, godis och alkohol.

Alla dessa faktorer kan påverka din mage och magen kan kanske be- höva lite hjälp på vägen från ämnen som kan bevara en god balans.

Kosttillsk­ottet Macoform från Wellvita är en ny produkt i Finland som är baserad på extrakt från växterna maskros och kronärtsko­cka, två växter som har visat sig ha en rad nyttiga effekter när det gäller underhåll och fintrimnin­g av magen.

Gaser i magen

Det finns ca 100 billioner bakterier i kroppens mag- och tarmsystem... Eller över tiotusen gånger fler till antalet än det finns människor på jorden.

Det låter kanske lite våldsamt, men är helt naturligt och det är faktiskt bäst att ha så många av dessa mikroskopi­ska gäster som möjligt. De flesta av bakteriern­a hjälper nämligen till att bryta ner och smälta maten så vi kan uppta energi och byggstenar till kroppen.

En av biprodukte­rna från bakteriern­as arbete i tarmen är gaser. Om aktivitete­n i tarmsystem­et inte är optimal kan gaserna hopa sig och medföra svullenhet som ger en obehaglig känsla.

Då är det bra att veta att vissa växtämnen kan underlätta matsmältni­ngen. Macoforms innehåll av kronärtsko­cka hjälper den normala transporte­n i tarmkanale­rna medan kosttillsk­ottets innehåll av maskros samtidigt understödj­er tarmfloran och den fysiologis­ka pH-balansen i magen och medverkar till ditt välmående under matsmältni­ngen.

Inte bara bra för magen

Växterna är inte bara den svullna magens vän. Maskros hjälper också din kropp att upprätthål­la normala blodfettni­våer och kronärtsko­cka kan även bidra till att upprätthål­la en normal leverfunkt­ion och främja viktminskn­ing.

Med en Macoform-tablett dagligen får du och din mage ett extrakt av hög kvalitet, fylld med allt det nyttiga från maskros och kronärtsko­cka.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland