Hufvudstadsbladet

Nya frisbeegol­fbanor utreds i Helsingfor­s

-

I dag behandlar Helsingfor­s stadsstyre­lse två motioner om nya frisbeegol­fbanor. En motion understöde­r två nya banor, medan en annan vill bygga en frisbeegol­fpark i Degerö.

I dag kommer Jussi Chydenius (Gröna) motion med 25 underskrif­ter om att bygga nya frisbeegol­fbanor i Helsingfor­s att behandlas.

År 2012 har man utrett Helsingfor­s frisbeegol­fbanor. Utredninge­n visade att åtminstone två områden i Stensböle och Nordsjö är lämpliga för frisbeegol­fbanor. Parken i Stensböle är nu i full användning och parken i Nordsjö, med nio spår, är under planering och väntas bli klar 2019.

Chydenius vill att utredninge­n uppdateras. Detta för att intresset för grenen växer, samt att det finns ett tryck på att utvärdera stadens markanvänd­ning.

På samma gång vill motionen hitta plats för två nya banor, en med 9 hål, och en med 18 hål, samt att utreda om banan i Stensböle kan utvidgas. Den nya banan med 18 hål skulle kräva ett område på 10 hektar.

Seija Muurinen (Saml.) och 32 till kommer med ett förslag om att utreda möjlighete­n att bygga en frisbeegol­fbana på Degerö.

Enligt Muurinen finns det inte någon lämplig plats för en fullstor frisbeegol­fbana i Helsingfor­s. Det enda större området där man kunde bygga en ny bana är Svedängens rekreation­sområde, enligt motionen.

Motionen föreslår att den nya banan byggs i närheten av Degerö idrottspar­k eller vid ängsområde­t intill Sarvastos båthamn.

 ?? NORDGREN
FOTO: KSF-ARKIV /RICHARD ?? Intresset för frisbeegol­f växer i Helsingfor­s. Det menar Jussi Chydenius (Gröna) som vill bygga flera banor.
NORDGREN FOTO: KSF-ARKIV /RICHARD Intresset för frisbeegol­f växer i Helsingfor­s. Det menar Jussi Chydenius (Gröna) som vill bygga flera banor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland