Hufvudstadsbladet

Washington vidare till kvartsfina­l

- HBL-TT

Washington går till kvartsfina­l efter att ha besegrat Columbus med 6–3 i lagens sjätte möte i Stanley Cup-slutspelet. Toronto höll sig kvar i slutspelet efter sin seger mot Boston. Washington­s Alexander Ovetjkin blev tvåmålssky­tt i 6–3-matchen, precis som motståndar­lagets Nick Foligno. Trots att Washington förlorade de två första slutspelsm­atcherna på hemmais slutade serien 4–2 i matcher, och laget är nu klart för att möta Stanley Cup-mästarna Pittsburgh i kvartsfina­len.

– Vi har en väldigt stark kärntrupp, de tror på varandra. Vi har många unga spelare med oss och vi har varit tvungna att lita på att kärnan för oss framåt, och det har den gjort, säger tränaren Barry Trotz efter matchen.

Men duellen mot Pittsburgh blir en utmaning – Washington har förlorat de sju senaste Stanley Cup-uppgörelse­rna som laget har spelat mot Pittsburgh.

Rask tvingades ge sig

Tuukka Rask räddade 27 av 29 skott, men det räckte inte då Toronto besegrade Boston med 3-1. Svensken William Nylander gjorde mål då Toronto räddade sig kvar i slutspelet. Den sjunde och avgörande matchen spelas i Boston i natt. Det vinnande laget kommer närmast att få möta Tampa Bay i kvartsfina­l. Tidigare har Tampa Bay, Winnipeg, San Jose, Vegas, Pittsburgh och Nashville gått vidare till kvartsfina­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland