Hufvudstadsbladet

Käkbensfra­ktur i fokus när Ovetjkin avgjorde

Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin låg bakom Washington­s 4–3-seger över regerande mästarlage­t Pittsburgh i Stanley Cup. Men efterspele­t handlade mest om en tackling.

-

Det var Washington­s Tom Wilson som för andra matchen i följd sänkte en Pittsburgh­spelare. Brian Dumoulin fick lämna isen med smärtor och efter matchen sade tränaren Mike Sullivan att Dumoulin både fått en käkbensfra­ktur och en hjärnskakn­ing.

– Det är andra gången i rad vi ser en tackling mot huvudet, och nu förlorar vi en spelare på det. Någon gång måste ligan göra något åt det här, sade Sullivan.

Wilson blev inte utvisad för tacklingen och i Washington-laget tyckte man inte att det var oschysst.

– Det skedde ju precis där vi satt och mitt spontana intryck var i alla fall att han träffade killen i axeln, säger Nicklas Bäckström till Aftonblade­t.

Sent avgörande

Bäckström svarade för målgivande passningar till tre av lagets fyra mål, bland annat till Alexander Ovetjkins avgörande mål med bara dryga minuten kvar av matchen.

– När jag fick pucken märkte jag att de var lite trötta och så stack vi iväg två mot en. Jag tänkte först skjuta, men deras back slajdade så det gick inte och i stället fick jag över pucken till ”Ovie” och ja, han stänkte in den. Otroligt skönt, förstås, säger Bäckström.

Segern gav Washington 2–1-ledning i kvartsfina­lserien över de regerande mästarna från Pittsburgh.

Winnipeg vände

Även det andra laget i fjolårets final, Nashville, ligger under med 1–2 i matcher. Detta sedan Winnipeg vänt 0–3 till seger med 7–4.

Nashville ledde med 3–0 i första periodpaus­en. Men i den andra perioden jobbade sig Winnipeg sakta men säkert upp, och tog i periodens sista minut ledningen, 4–3, genom Dustin Byfuglien. Patrik Laine noterades för en assist.

Sju minuter in i tredje utjämnade Filip Forsberg, men det blev Nashvilles sista mål. I 16:e minuten gav Blake Wheeler hemmalaget ledningen igen, och med två mål till i tom bur i slutminute­n blev resultatet 7–4.

Pekka Rinne gjorde 38 räddningar för Nashville.

?? FOTO: LEHTIKUVA/GETTY IMAGES/AFP/KIRK IRWIN ?? Alexandr Ovetjkin satte segermålet bakom Pittsburgh­s Matt Murray.