Hufvudstadsbladet

Vaginal torrhet begränsar sexlivet

-

En färsk studie* visar att uppemot hälften (48 %) av de kvinnor som lider av vaginal torrhet har sex mer sällan än en gång i månaden eller inte alls. Av dem sade nästan hälften att slidtorrhe­t begränsar sexlivet.

Enligt enkäten som gjordes bland tusen finländska kvinnor lider närapå var fjärde kvinna av vaginal torrhet. I studien deltog kvinnor ur alla åldersgrup­per. Upp till 73 % av kvinnorna över 54 år rapportera­de att de besväras av slidtorrhe­t. Då slidans naturliga fukt avtar, exempelvis som ett resultat av minskad östrogen under klimakteri­et, blir huden tunnare och skörare. Detta kan orsaka vaginal torrhet, sveda, klåda och även smärta under samlag, vilket kan påverka lusten och förmågan att njuta av sex.

Mer än ett glidmedel – en återfuktan­de vaginalkrä­m

Lyckligtvi­s finns en produkt som kan lindra symtomen på vaginal torrhet och därmed förbättra intimområd­ets välbefinna­nde hos finländska kvinnor. När sexlivet är otillfreds­ställande kan den fuktgivand­e vaginalkrä­men ha en positiv effekt på livskvalit­eten hos både kvinnor och män. Vagisan Fuktkräm erbjuder hjälp genom att den mjukar upp vaginalomr­ådets hud och har en längre verkan än ett glidmedel. Hormonfria återfuktan­de Vagisan Fuktkräm för dagligt bruk har framtagits för besvär orsakade av torrhet i intimområd­et såsom sveda, klåda och smärta under samlag.

Vagisan Fuktkräm med dubbelverk­ande effekt:

produkten återfuktar och förser dessutom slemhinnor­na i området kring slidan och de yttre könsorgane­n med vårdande lipider. Regelbunde­n användning av Vagisan Fuktkräm behandlar slidans slemhinnor så effektivt att glidmedel inte behövs före samlag.

 ??  ?? Vagisan Fuktkräm. Bästsäljan­de hormonfri vaginalkrä­m i Finland. **
Vagisan Fuktkräm. Bästsäljan­de hormonfri vaginalkrä­m i Finland. **
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland