Hufvudstadsbladet

Ricciardo snabbast – Räikkönen brände propparna

Kimi Räikkönen var eld och lågor när Valtteri Bottas var i vägen för honom.

- HBL-SPT-TT

Daniel Ricciardo i Red Bull startar från pole position i morgondage­ns GP-tävling i Monaco. Den 28-åriga australien­saren var överlägsen i kvalet på Monacos trånga gator och satte nytt banrekord med tiden 1.10,81. Ferraris Kimi Räikkönen var fyra och Mercedes Valtteri Bottas femma i tidskvalet.

Räikkönen brände propparna totalt när Valtteri Bottas var i vägen för honom under den första kvalsessio­nen. Räikkönen hade ett snabbt varv på gång och Bottas körde ett långsamt varv.

– Mercedes blockade mig totalt. Mitt varv blev helt fuckat upp, sade Räikkönen i stallradio­n enligt MTV3.

Bottas och Räikkönen har som bekant haft sina sammanstöt­ningar – förra säsongen kolliderad­e de några gånger. Räikkönen förklarade sig efteråt.

– Jag var ute på mitt snabba varv och de körde långsamt framför mig. Sak samma vem det var, men det är klart vi klagar. Varje stall borde känna till vem som kör snabbt och vem inte, säger han.

Red Bull har varit snabbast under alla träningar inför GP-tävlingen i Monaco och Ricciardo slog till med banrekord när han säkrade bästa tänkbara utgångsläg­e inför morgondage­ns tävling. Han delar första startled med fjolårsseg­raren Sebastian Vettel i Ferrari. VM-ledande Lewis Hamilton startar i andra startledet.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/BORIS HORVAT ?? Kimi Räikkönen ställer sig i andra startledet i dagens Monaco GP.
FOTO: LEHTIKUVA/BORIS HORVAT Kimi Räikkönen ställer sig i andra startledet i dagens Monaco GP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland