Hufvudstadsbladet

Upplev lyxhotell utan att checka in

Femstjärni­g hotellyx behöver inte vara synonymt med en femsiffrig nota. HBL tipsar om hur du upplever glamouren på några av världens bästa hotell utan att checka in.

- ANNIKA GOLDHAMMER feature@ksfmedia.fi

Vill du uppleva lite glamour utan att betala för femstjärni­ga hotellnätt­er finns det många knep. Ibland kan det räcka med Afternoon Tea på Reid’s eller en avsmakning­smiddag på Ritz-Carlton Abama. HBL listar de finaste hotellen och vad de kan erbjuda även om man inte bor där.

Ett enkelt sätt att få en guldkantad semester är att ta in på lyxhotell. Men man behöver inte stanna över natten och betala ett hutlöst logipris för att få en femstjärni­g upplevelse. Lyxigare hotell lockar ofta med flera facilitete­r, exempelvis gourmetres­tauranger, undangömda takbarer och tjusiga spa-avdelninga­r som oftast är öppna även för gäster som inte bor på hotellen.

Att besöka dessa facilitete­r är både ett överkomlig­t sätt att få tillträde till flärden för en stund och en smart strategi för dig som vill ta en Instagramb­ild från lyxhotelle­ts poolkant (innan du återvänder till ditt mer budgetvänl­iga hotell).

Här är fem sätt att uppleva några av världens lyxigaste hotell.

 ?? FOTO: ANNIKA GOLDHAMMER ??
FOTO: ANNIKA GOLDHAMMER
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland