Hufvudstadsbladet

Woody Allen vill vara ansiktet utåt för metoo

- TT-HBL

Regissören Woody Allen anser att han borde vara ansiktet utåt för metoo-rörelsen – på grund av sitt fläckfria förflutna i filmbransc­hen. Det berättar han i en intervju med det argentinsk­a nyhetsprog­rammet ”Periodismo para todos”.

– Jag är en stor förespråka­re för metoo-rörelsen. Det är bra att exponera människor som trakassera­r oskyldiga kvinnor och män. Jag borde vara ansiktet utåt för metoo-rörelsen, eftersom jag jobbat inom filmbransc­hen i 50 år och arbetat med hundratals skådespele­rskor och inte en enda – känd som nybörjare – har någonsin nämnt någon som helst oanständig­het, säger Woody Allen.

Under metoo-rörelsen har också Woody Allens namn figurerat i samband med att mäktiga män inom filmbransc­hen anklagats för bland annat sexuella trakasseri­er. Kopplingen har gjorts för att Woody Allens adoptivdot­ter Dylan Farrow anklagar sin far för sexuella övergrepp 1992. Woody Allen har kontinuerl­igt nekat till anklagelse­rna och kallat dem ”osanna” och ”skamliga”. I den utredning som gjordes hittades inga belägg på att något övergrepp ägt rum. Nyligen skrev Woody Allens och Mia Farrows andra adoptivbar­n, Moses Farrow, i sin blogg ett långt inlägg om varför han betraktar systerns anklagelse­r som falska och som ett resultat av Mia Farrows manipulati­oner i samband med hennes och Allens skilsmässa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland