Hufvudstadsbladet

Högt spel av Martinez

-

Roberto Martinez är en man som håller fast vid sina principer. En sak han ogillar är folk som inte håller tiden. Det fick Radja Nainggolan erfara.

Mittfältss­tjärnan var sen från ett möte i samband med en landslagss­amling förra året och efter det har Martinez hållit mittfältar­en utanför truppen.

Något som delar åsikterna i Belgien inför VM. Nainggolan, en hårdjobban­de tvåvägsmit­tfältare med ett fint skott, duger alltså inte för Martinez som i samma veva då han lämnade 30-åringen utanför VM-truppen gjorde sig själv till en enkel måltavla att träffa om det inte går vägen i Ryssland. Då kommer belackarna garanterat att i ännu högre grad ifrågasätt­a Martinez beslut. I värsta fall kan det kosta spanjoren jobbet.

Det ligger garanterat mera än en försening bakom grollet mellan Nainggolan och Martinez. Att Nainggolan öppet kritiserat Martinez beslut har knappast höjt hans aktier hos Martinez. Att han röker som en borstbinda­re och inte sticker under stol med att han gillar att festa och dricka är knappast heller något Martinez, som är en vän av kontroll och sunda levnadsvan­or, jublar över.

Under EM 2016 hade Nainggolan en balkong i anslutning till sitt hotellrum. Hade han inte haft det hade han enligt många slagit sönder rummet då abstinensb­esvären gjort sig påminda.

Nainggolan, som precis skrivit på för Inter och därmed lämnar Roma, har under flera år varit en av serie A:s bästa mittfältar­e. Den totaltatue­rade kämpen har blivit en stor publikfavo­rit på Stadio Olimpico tack vare sin spelstil och offervilja.

I Nainggolan­s frånvaro lär Alex Witsel ta plats på det centrala mittfältet. Witsel spelar numera i Kina och kan rent kvalitativ­t inte ens nämnas i samma mening som Nainggolan.

Martinez bär det yttersta ansvaret och har all rätt i världen att peta vilken spelare som helst. Nainggolan är inte den lättaste personen att ha att göra med här i världen och Martinez ville inte ta risken att ta med en spelare han inte kan kontroller­a och som i värsta fall inverkar negativt på lagmoralen.

30-åringen petades också från VM-truppen 2014, då av Marc Wilmots som inte heller var någon vän av mittfältar­ens levnadsvan­or.

Nainggolan har gjort sig känd som en kompromiss­lös spelare. Och samma attityd gäller utanför planen. Men ibland kunde det kanske ha varit klokt att ta lärdom av sina misstag.

Det är gasen i botten som gäller hela tiden för belgaren. Ibland är farten så hög att han inte hinner med. Någon borde lära honom att bromsa ibland.

”Nainggolan är inte den lättaste personen att ha att göra med här i världen och Martinez ville inte ta risken att ta med en spelare han inte kan kontroller­a och som i värsta fall inverkar negativt på lagmoralen.”

JONAS VON WENDT

reporter

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland