Hufvudstadsbladet

Köksdrömme­n gick i uppfyllels­e

Det nyrenovera­de köket är den naturliga samlingspl­atsen hemma hos Alexandra GrönmarkLa­itinen, Leif Laitinen och deras fyra barn Nathalie, Ellen, Vincent och Sophie.

-

Familjen flyttade in i lägenheten vid Femkanten i fjol våras. Som hemmets viktigaste rum var köket det första man valde att renovera.

–Vi ville ha ett kök som stilmässig­t passar in i ett gammalt hus. Det andra önskemålet var att köket skulle vara grått och ha mässingskn­oppar som beslag, säger Alexandra Grönmark.

Hon googlade på nätet och hittade det hon sökte hos svenskaTib­rokök.Där hittade hon också kontaktupp­gifterna till Kit Buch Lund och företaget Accente som är kökets återförsäl­jare i Helsingfor­s.

– Jag gick till affären vid Museigatan med alla fyra barnen i släptåg och kom genast bra överens med Kit.

Smidig och bra service

Alexandra och Leif är mer än nöjda med slutresult­atet och med all den service de fick under köksrenove­ringens gång.

– Det här var första gången vi renoverade något överhuvudt­aget så vi behövde någon som vi lite kunde hålla i handen. Förutom att vara bra på att läsa oss och se vad det var vi behövde kunde Kit också förse oss med Accentes byggföreta­g för renovering­en.Hela paketet var väldigt behändigt.

Precis så som önskat och utlovat blev renovering­en,trots pressad tidtabell, klar till jul.Tillrednin­gen av julskinkan var det som bokstavlig­en invigde det nya köket.

– Skinkpåsen sprack och skinkspade­t rann ut över hela golvet, minns Alexandra med ett skratt.

I flitig användning

Familjens kök är inget uppvisning­sobjekt utan i flitig användning. Det är den naturliga samlingspl­atsen där man förutom mat också gör läxor och sätter sig ner för att gå igenom dagens händelser. Också då man har gäster vistas man gärna i köket.

– Under veckoslute­n gör vi gärna mat tillsamman­s.Det kan bli allt från pizza till hummer, säger Alexandra och Leif.

Den stora köksön med skiva av kvartskomp­osit är som gjord för att tillsamman­s med barnen baka pepparkako­r,bullar eller knåda pizzadeg. – De lättskötta ytorna är enkla att hålla rena. Den stora mängden skåputrymm­e och förvaring hör också till saker som uppskattas i fyrabarnsf­amiljen,liksom det dubbla kylskåpet.

Köket är förutom stilrent också funktionel­lt med praktiska lösningar som man inte skulle ha kommit att tänka på själv om det inte varit för Kits planering.

–Vi fick vårt drömkök som gör livet lite lättare.

 ??  ?? Familjen Grönmark-Laitinen stortrivs i sitt nya kök.
Familjen Grönmark-Laitinen stortrivs i sitt nya kök.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland