Hufvudstadsbladet

Trump ville tysta Omarosa – kallar honom nu rasist

President Donald Trump misstänks igen ha försökt tysta en sparkad medarbetar­e. Den här gången gäller det ex-realitystj­ärnan Omarosa Manigault Newman.

- STEFAN LUNDBERG stefan.lundberg@ksfmedia.fi

Enligt Washington Post utlovades Omarosa Manigault Newman ett nytt jobb med en månadslön på 15 000 dollar om hon lovade att inte kompromett­era sin förra chef.

Hon vägrade skriva på och hoppas nu tjäna mera på en skandalbok om Donald Trump. Amerikansk­a medier är mer än tveksamma till hennes tillförlit­lighet vad gäller historiern­a om Trump, men ser istället mycket allvarligt på de nya beskyllnin­garna om att Trump försöker köpa tidigare älskarinno­rs eller medarbetar­es tystnad.

Washington Post hävdar att tidningen fått se avtalet som Manigault Newman erbjöds.

Manigault Newman hävdar att det var Trumps svärdotter Lara Trump som erbjöd henne jobbet mot att hon skulle hålla tyst med kommentare­r om presidente­n, vicepresid­ent Mike Pence och deras familjer som kunde skada dessa.

Manigault Newman, som har jobbat ihop med Trump redan i hans TV-realityser­ie Deal påstår bland annat att han använder ordet ”nigger” om svarta, vilket i USA betraktas som ännu smaklösare, vulgärare och tölpigare än hos oss. Hon hävdar att Trump hade använt ordet flitigt i inspelning­en av sitt tv-program och att det finns bevarat på band och att tre personer har bekräftat detta.

En av dem, Frank Luntz, dementerad­e dock genast påståendet och sade att han aldrig hört något sådant.

”Hon har inte ens försökt nå mig för att få saken bekräftad, slarvigt jobbat”, skriver Luntz på Twitter.

Ett annat ifrågasatt påstående hon fäller om Trump i sin bok är hur hon sett honom tugga och svälja en papperslap­p i Ovala rummet.

”Jag var chockerad över att han som har bakteriesk­räck såg ut att tugga och svälja en papperslap­p. Det måste ha stått någonting mycket, mycket känsligt på den”, skriver hon i boken.

Vita husets representa­nter har skrattat föraktfull­t åt boken, som de betraktar som ett hopkok av lögner.

 ?? PHOTO/SAUL LOEB
FOTO: LEHTIKUVAA­FP ?? ■Förra realitystj­ärnan Omarosa Manigalut Newman är den senaste som president Donald Trump påstås ha försökt tysta med pengar.
PHOTO/SAUL LOEB FOTO: LEHTIKUVAA­FP ■Förra realitystj­ärnan Omarosa Manigalut Newman är den senaste som president Donald Trump påstås ha försökt tysta med pengar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland