Hufvudstadsbladet

Nystart och att börja om

- YLE-HBL

■ Kvällens första gäst är författare och har en närmare fyrtioårig journalist­karriär på nacken. För några år sedan valde han att säga upp sig från HBL. Staffan Bruun är nu aktuell med den självbiogr­afiska boken Mitt liv på HBL.

Vad händer i hjärnan när vi tvingas aktivera oss på nya sätt? Och hur kan man förbättra sin koncentrat­ionsförmåg­a? Det vet hjärnforsk­aren Minna Huotilaine­n som är aktuell med en bok om koncentrat­ionsförmåg­an vårt digitala samhälle.

i

Kristina Roth är företagare­n bakom ön för kvinnor i Raseborgs skärgård. Ön är avsedd enbart för kvinnor och för att ge kvinnor inspiratio­n att vara kreativa på nya sätt. Vilken är tanken och filosofin bakom projektet som väckt medialt intresse även utomlands?

Skådespela­ren och regissören Maria Sid är aktuell dels som regissör för musikalen Chess på Svenska Teatern i Helsingfor­s, dels som nyutnämnd biträdande teaterchef på Stadsteate­rn i Stockholm. I sitt sommarprat i Yle Vega berättade hon att hon lämnade sitt första äktenskap på grund av misshandel. Yle Fem 21.00, repris tisdag 9.00

 ?? FOTO: YLE ?? Staffan Bruun är gäst i höstens första program.
FOTO: YLE Staffan Bruun är gäst i höstens första program.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland