Hufvudstadsbladet

Djurskydds­förening stänger loppmarkna­d i Hagnäs

Helsingfor­s djurskydds­förening Hesys samarbetsf­örhandling­ar har nu avslutats. Styrelsen beslöt att stänga loppmarkna­den i Hagnäs och två anställda sägs upp. Däremot får hundhuset tillsvidar­e fortsätta sin verksamhet i Esbo.

- JAEL NYMAN nyheter@ksfmedia.fi

Under så gott som hela sin existens har Helsingfor­s djurskydds­förening Hesys loppmarkna­d i Hagnäs gått på förlust. Som ett resultat av samarbetsf­örhandling­ar har styrelsen beslutat att lägga ner verksamhet­en från och med årsskiftet.

Av loppmarkna­dens tre anställda sägs två upp från och med den första september.

Samarbetsf­örhandling­arna berörde också föreningen­s hundhus för omhänderta­gna och hemlösa hundar. Det 1963 byggda huset i Esbo är inte optimalt för verksamhet­en – det är i dåligt skick och saknar stora loger för stora hundar. Tidigare gick ni ut med att hundhuset utgör en allvarlig säkerhetsr­isk för både personalen och djuren. Varför blev beslutet ändå att verksamhet­en fortsätter på samma adress? – Under samarbetsf­örhandling­arna hördes personalen, som uttryckte önskemål om att få stanna kvar i huset i Esbo. En flytt hade ändå varit tillfällig, eftersom tanken är att hundhusets verksamhet ska flytta till det nya djurskydds­centret då det öppnar, säger verksamhet­sledare Pirjo Onza.

Föreningen kommer att låta undersöka inomhusluf­ten och göra en arbetsplat­sutredning i hundhuset.

Totalt berörde samarbetsf­örhandling­arna åtta anställda.

 ?? FOTO: CATA PORTIN ?? HBL besökte hundhuset i Esbo i augusti. För tillfället bor nio hemlösa hundar på hundhuset. En av dem är hunden Riikka.
FOTO: CATA PORTIN HBL besökte hundhuset i Esbo i augusti. För tillfället bor nio hemlösa hundar på hundhuset. En av dem är hunden Riikka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland