Hufvudstadsbladet

Finland slår ur underläge mot stornation­er

Finland har ett högt berg att bestiga då slutspelet i VM inleds. I Finlands grupp spelar världslage­n Italien och Ryssland samt Nederlände­rna. Finland ligger på efterkälke­n redan på förhand.

- SPT/SEBASTIAN BACKMAN

Finland avslutade gruppspele­t i VM i tisdags med att ta en poäng i förlustmat­chen mot Iran. Senare klarnade motståndar­na i slutspelet: Finlands ställs mot Italien och Ryssland som delar fjärdeplat­sen på världsrank­ningen. Den tredje motståndar­en Nederlände­rna är rankat på 25:e plats i världen. Finland par kerar på 18:e plats på rankningen.

I slutspelet­s första omgång spelar 16 lag som är indelade i fyra grupper. Gruppettor­na och de två bästa grupptvåor­na tar sig vidare. För Finlands del är utgångsläg­et i Milano blytungt, eftersom de tidigare resultaten följer med lagen till slutspelet – också antalet segrar och setpoäng. I första hand är det antalet segrar som avgör hur lagen rankas.

Finland tog bara två segrar i gruppspele­t och ligger jumbo i gruppen. Ryssland har tre segrar på kontot, Nederlände­rna fyra och Italien fem.

Finland inleder slutspelet på fredag genom att möta Italien.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? Finland ligger jumbo i gruppen och får hoppas på några mirakel för att ta sig vidare från slutspelet­s första omgång.
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN Finland ligger jumbo i gruppen och får hoppas på några mirakel för att ta sig vidare från slutspelet­s första omgång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland