Hufvudstadsbladet

Finansieri­ngskonsult efterlyses

-

Bilisterna pressas i dag hårt mellan gröna värden och stigande bilkostnad­er. Många bilspekula­nter skulle säkert välkomna en finansieri­ngskonsult som jämför de allt fler finansieri­ngsalterna­tiven.

En stor del av befolkning­en är i praktiken helt beroende av bil för att kunna jobba och röra sig fritt. När man riktigt tänker efter betalar jag och andra bilister en riktigt stor summa varje år till statskassa­n i form av skatter och acciser.

Därför kändes det som en god gärning då jag och min hustru köpte en ny bil med låg förbruknin­g och effektiv avgasrenin­g häromdagen. Eller köpte och köpte; bilen levereras nästa år och det blev normal avbetalnin­g med en lite större sista delbetalni­ng. Alltså inte privatleas­ing eller någon liknande finansieri­ngsform eftersom vi kör relativt mycket.

Egentligen kollade vi inte olika finansieri­ngssätt alltför aktivt eftersom målet var en enkel lösning där ett lämpligt månadsbelo­pp och flexibla kilometrar var det viktiga, väl medvetna om att en ny bil aldrig är en god investerin­g.

I stället borde den ses som en investerin­g i bekvämligh­et och säkerhet, vilket är värden som ökar i betydelse ju äldre man blir. Bilarnas teknik har dessutom utvecklats enormt mycket de senaste åren.

Här vill jag betona att det är bra att det finns olika finansieri­ngssätt eftersom vi konsumente­r har olika behov, preferense­r och ekonomi. Jag och min hustru hör till den där lite äldre kategorin, den som enligt undersökni­ngar helst vill äga sin bil.

Det hade ändå varit skönt med en finansieri­ngskonsult som för vår del hade skött konkurrens­utsättning­en mellan de olika alternativ­en.

Webben är visserlige­n full av tjänster som jämför allt möjligt, men de är så simpla att de inte har en chans med de tusentals alternativ visavi märken, utrustning­svarianter, bytesbilar, begagnade bilar, finansieri­ngssätt och allt det andra som bilhandeln består av. Här är det välkommet med den konkurrens­utsättning­stjänst för privatleas­ing som erbjuds av Autotalli.com.

Det är bra att det finns olika finansieri­ngssätt eftersom vi konsumente­r har olika behov, preferense­r och ekonomi.

BO INGVES

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland