Hufvudstadsbladet

Paul Oxley inleder höstens turné i kväll

- PETRA MIETTINEN

Sångaren och gitarriste­n Paul Oxley är i höst aktuell med både ny skiva och en akustisk konserttur­né. Gruppen uppträder på Pop & Jazz-konservato­riet i Helsingfor­s om en vecka.

Tillsamman­s med några nya musikalisk­a vänner startar Paul Oxley och keyboardis­ten Rob Dominis en Finlandstu­rné i kväll i Kimito. Det nya bandet kombinerar melodisk pop- och rockmusik med jazz och flamenco.

– Det här är en idé som jag haft i mitt huvud en tid. Jag har alltid gillat att spela akustiska versioner av bandets låtar och jag älskar tanken på att uppträda tillsamman­s med musiker från olika bakgrund och genrer, säger Oxley.

Under en spelning i Spanien träffade han bröderna Gómes som främst spelar jazz och flamenco men också gillar att experiment­era med pop och fusion.

– Jag bjöd upp killarna på scenen och det blev en oförglömli­g kväll, det var sån energi och entusiasm. Jag kände att jag måste bjuda Jesús&Maestro Gómez till Finland för att spela med oss, säger Oxley.

Nu är bröderna här och ingår i gruppen Paul Oxley’s Acoustic Circus (POAC) tillsamman­s med pianisten Rob Dominis och basisten Teemu Åkerblom. Gruppen åker ut på en veckas akustisk konserttur­né med start i Kimito i dag. På torsdag nästa vecka spelar bandet i Helsingfor­s. Ensemblen kommer att framföra välkända låtar av POU, bland annat Terry’s Inside och Living in the Western World och låtar från det nya albumet samt några coverlåtar.

Paul Oxley’s Unit släppte sitt sjätte studioalbu­m All the Gods were happy för ett par veckor sedan för att fira bandets 40-åriga karriär. Albumet är inspelat i Vasa med Janne Hyöty som producent. Paul Oxley’s Unit består också av fem musiker: Ulf Enberg (gitarr), Kjell Ekholm (bas), Niklas Björkqvist (trummor) och Rob Dominis. Bandets föregående album Black Gold utkom 2016.

 ??  ?? Paul Oxley inleder sin akustiska turné på Villa Lande i Kimito i kväll. Gruppen består av Jesús Gómez, Maestro Gómez, Paul Oxley, Teemu Åkerblom och Rob Dominis.
Paul Oxley inleder sin akustiska turné på Villa Lande i Kimito i kväll. Gruppen består av Jesús Gómez, Maestro Gómez, Paul Oxley, Teemu Åkerblom och Rob Dominis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland