Hufvudstadsbladet

Sover du dåligt?

-

Alla kan sova dåligt ibland. De vanligaste orsakerna är stress, problem i vardagen, skiftarbet­e, plötsliga livsföränd­ringar, rastlöshet eller yttre irritation­smoment som stör insomnande­t eller väcker en för tidigt.

En enstaka natt med för lite sömn är inte farligt och försvårar oftast inte följande dags sysslor.

Om sömnproble­men återkommer eller håller i sig i flera dagar, om du känner dig trött mest hela tiden och hela livet tycks bli lidande av sömnbriste­n, då talar man om sömnlöshet, som påverkar oss alla olika.

Sömnsvårig­heter

Somliga kan inte sova alls, eller somnar inte förrän efter flera timmars oroligt snurrande i sängen. Andra somnar utan problem, men vaknar mitt i natten och kan inte somna om. Problemet kan försvinna av sig självt, men många lider av sömnsvårig­heter i månader eller till och med i flera år.

Naturlig hjälp

Om sömnsvårig­heterna fortgår, är det tröstande att veta, att det finns naturlig hjälp att tillgå. Det finns örter, som hjälper dig att slappna av, och att vakna nästa morgon pigg och utvilad. Fördelen med Sedaforte är, att den inte gör dig groggy, eftersom den verkar naturligt i samklang med kroppen. Tablettern­a är inte vanebildan­de och har inga skadeverkn­ingar.

 ??  ?? Om sömnsvårig­heterna fortgår, är det tröstande att veta, att det finns naturlig hjälp att tillgå.
Om sömnsvårig­heterna fortgår, är det tröstande att veta, att det finns naturlig hjälp att tillgå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland