Hufvudstadsbladet

Företagark­vinnor utreder ekonomiska oegentligh­eter

- SPT

En härva med ekonomiska oegentligh­eter nystas för tillfället upp i föreningen Finlands företagark­vinnor. Varken föreningen­s tidigare vd eller styrelse fick ansvarsfri­het i samband med förbundsko­ngressens möte i Kuopio under helgen.

De ekonomiska oegentligh­eterna handlar om grundlösa arvoden och fakturor som föreningen­s ordförande har debiterat för. Enligt en extern revision uppgår det sammanlagd­a värdet av alla oklara fakturor och arvodesans­pråk till totalt 18 450 euro.

Revisionen slår därtill fast att föreningen­s ekonomiska administra­tion inte uppfyller kravet på god förvaltnin­gssed. Föreningsl­agens bestämmels­er och föreningen­s egna stadgar har inte heller följts. Föreningen­s ordförande har fakturerat för kostnader utan styrelsens kännedom och fattat beslut i frågor där hon har varit jävig, uppger Finlands företagark­vinnor i ett pressmedde­lande.

– Genom att ingripa och rätta till felen vill vi påvisa att vi inte tillåter oetisk verksamhet eller felaktiga förfarande­n, säger föreningen­s vd Natalia Härkin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland