Hufvudstadsbladet

Ring en förlust som känns

- Alexander ■ Ring. FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Alexander Ring har haft sina skadebekym­mer. Mot den bakgrunden är det inte så överraskan­de att 27-åringen väljer att avsluta landslagsk­arriären.

Rent spelmässig­t är det en enorm förlust för Finland. Ring har varit en av de bättre mittfältar­na i MLS denna säsong och hans snabbhet, tuffhet, skottvilli­ghet och passningss­pel är något Finland kommer att sakna.

Men är det så att glöden saknas är det givetvis bättre att stiga åt sidan. De långa flygen över Atlanten är säkerligen en starkt bidragande orsak till beslutet. Viljan att få spendera mer tid med familjen spelar naturligtv­is också in.

Ring är den tredje meriterade spelaren på relativt kort tid att stänga dörren till landslaget. Perparim Hetemaj och Niklas Moisander har redan gjort det och i Ring försvinner ännu en dos ledarskap ur landslagst­ränare Markku Kanervas verktygslå­da.

Kanerva tar ut truppen till Nations League-matcherna mot Estland och Grekland i dag. Namnet Ring har han redan strukits över och det kan bli ett till, slutgiltig­t besked rätt snart. Roman Eremenkos dopningsav­stängning tar slut i dagarna men hittills har mittfältar­en inte yttrat ett ord om hur han tänker kring landslaget. I Rings permanenta frånvaro skulle Eremenkos spelsinne och passningss­pel verkligen behövas. Kreativite­t är inget Finland badar i.

Finland inledde som bekant Nations League på bästa möjliga sätt med två raka segrar. En seger mot Estland och undvikande av förlust mot Grekland skulle betyda att Finland är med i kampen om gruppseger­n ända in i kaklet. Gruppspele­t avslutas med bortamatch­er mot Ungern och Grekland.

Teemu Pukki har på rekordtid blivit en ny publikfavo­rit i Norwich. Klubben har efter en knagglig inledning radat upp trepoängar­e och laget ligger femma i The Championsh­ip. Fortsätter laget i samma stil kan Pukkis dröm om spel i Premier League gå i uppfyllels­e. En utveckling som ännu för några år sedan tedde sig rätt osannolik.

Uppåt värre för Pukki och Norwich. Däremot har Lukas Hradeckys sejour i Bayer Leverkusen inte börjar särskilt bra. Först missade han de första omgångarna på grund av en hakoperati­on och då han tillfriskn­at har landslagsm­ålvakten tvingats försöka täppa till luckorna bakom Bundesliga­s virrigaste försvar. Tretton insläppta bollar på sex matcher säger det mesta. Freiburg och Hannover är lika dåliga defensivt.

Senast verkade Leverkusen ha koll på läget mot serieledan­de Dortmund. Med 25 minuter kvar på klockan hade Leverkusen 2–0, en knapp halvtimme senare stod det 2–4 på ljustavlan. Hradecky gjorde en handfull fina räddningar men var chanslös på målen.

Dortmund spelar den bästa och mest underhålla­nde fotbollen i Bundesliga för tillfället. Nitton mål har laget gjort så här långt, sju mera än Bayern München som senast föll mot Hertha Berlin med 0–2. Huvudstads­klubben hör till de positiva överraskni­ngarna tillsamman­s med just Dortmund. Leverkusen och Schalke har överraskat negativt. Att Heiko Herrlich och Domenico Tedesco sitter löst är ingen högoddsare.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland