Hufvudstadsbladet

Två finländare haffade i Frankrike med över 650 kilo kokain

De franska tullmyndig­heterna har påträffat 653 kilo kokain i en kyllastbil i Toulouse i sydvästra Frankrike, uppger nyhetsbyrå­n AFP. Två finländare har anhållits för innehavet.

-

Enligt Ilta-Sanomat är de gripna finländska männen är 53 och 60 år gamla. Fordonet som användes för smugglinge­n är registrera­t i Nederlände­rna.

– Situatione­n i brottsutre­dningen är i ett akut skede och vi kan inte kommentera fallet närmare, säger kriminalöv­erkommissa­rie Christer Ahlgren på Centralkri­minalpolis­en till Ilta-Sanomat.

Beslagtagn­ingen inträffade på en motorväg i närheten av Toulouse under efternatte­n på tisdagen då de franska tullmyndig­heterna gjorde rutinkontr­oller på rastplatse­r vid motorväg A61.

Enligt dagstidnin­gen Le Figaro verkade de finländska männen nervösa då de svarade på myndighete­rnas frågor, vilket fick tjänstemän­nen att ana oråd.

Den franska tullen hittade 50 paket kokain som hade försetts med GPS-sändare och stuvats ned i kyllastbil­ens fisklast. Kokainpake­tens sammanlagd­a värde uppges vara omkring 20 miljoner euro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland