Hufvudstadsbladet

Blixtstart­en räckte till seger

Efter de två tunga nederlagen mot Spanien och Österrike fick de finländska damerna plåster på såren då man fällde Thailand i träningsma­tchen i Kina.

- HBL

1–0 efter ett par minuter och 2–0 efter sex minuter. De finländska damerna visade att man var redo för spel då laget spelade sin första match i träningstu­rneringen i Kina.

Thailand fick börja jaga tidigt då Eveliina Summanen och Ria Öling nätade tidigt i matchen.

– Vi fick en fantastisk­t bra start på matchen. Vi lyckades vinna bollar högt i banan. Ria Öling och Linda Sällström spelade väldigt starkt på topp och de lyckades hålla bollen och skapa lägen tillsamman­s, säger tränaren Anna Signeul.

– Hela laget jobbade hårt och vi höll bollen i rörelse och samtliga spelare stod för rätt beslut på planen. Thailand är inte ett dåligt lag men vi fick deras försvar att se svagt ut.

Jubileumsm­atch för Hyyrynen

Efter ett reducering­smål av Thailand stod det 1–2 i paus. I andra halvlek byttes Tuija Hyyrynen in på planen. Hyyrynen spelade sin 100:e landskamp och tackade för förtroende­t genom att stå bakom förarbetet till matchavgör­ande 3–1-målet. Öling

fastställd­e slutresult­atet med sitt andra mål för matchen.

– Vilket sätt att fira sin hundrade match på. Hyyrynen var strålande i matchen, berömmer Signeul.

Medan Hyyrynen spelade sin 100:e match stod en landslagsd­ebutant mellan stolparna. Anna Tamminen stod för en stabil insats i sin första match och hon fick beröm av Signeul.

– Jag tvekade inte en sekund att sätta henne i mål. Hon var lugn och försökte sig inte på något extra utan spelade utifrån sina styrkor.

Signeul var nöjd att landslaget fick en bra start på turneringe­n i Kina efter att VM-kvalet avslutats med två klara förluster mot Spanien och Österrike.

– Vi är mycket nöjda med den här segern. Thailand är inte av samma kaliber som Österrike eller Spanien men ändå ett fartfyllt och bra lag, säger Signeul.

Finland möter Kina på lördag.

 ?? ULANDER
FOTO: LEHTIKUVA / MARKKU ?? ■Tuija Hyyrynen spelade sin 100:e landskamp
ULANDER FOTO: LEHTIKUVA / MARKKU ■Tuija Hyyrynen spelade sin 100:e landskamp

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland