Hufvudstadsbladet

Nachos med skarvkött

-

För den som har frysen fylld med sjöfågelkö­tt går det lika bra att använda det i stället för köttfärs eller kyckling. I ett huj blir nachosen mer vild. Här använder jag skarvkött.

4 portioner

400 g skarvkött nachochips röd lök 1 söt paprika kastelholm­sost

Ostsås:

2 dl mjölk 2 dl grädde 2 vitlökskly­ftor tabasco (6 droppar) 1/2 msk tomatpuré 50 g cheddarost 1 msk maizenamjö­l Skarvkötte­t måste prepareras innan det kan användas. Lägg skarvbröst­en och skarvlåren i en kastrull, häll på lite vatten och låt koka.

Häll bort vattnet efter en stund. Låt köttet ligga kvar i kastrullen, häll på nytt vatten och låt koka en gång till. Upprepa detta tills du har bytt vatten fyra gånger. Vattnet byts för att späcket inte ska ge köttet en smak av tran. Låt allt koka tills köttet lossnar från benen. Ta upp köttet ur kastrullen och plocka loss köttet från benen.

Ostsåsen: Grovhacka vitlöken och fräs den i en kastrull i en klick smör. Tillsätt tomatpurén. Häll i grädde och mjölk. Red av ostsåsen med maizenamjö­l. Salta och peppra. Smält ner osten. Mixa slutligen till en slät sås. Nachos: Tärna paprikan, hacka löken och riv osten. Lägg nachochips, paprika, lök och skarvkött i en ugnssäker form. Strö över riven ost och ringla över ostsås. Gratinera i 170 grader i 10 minuter.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland