Hufvudstadsbladet

Nieminen om avslöjande­t: Aldrig acceptabel­t

-

Finlands i särklass bästa tennisspel­are genom tiderna, Jarkko Nieminen, säger att det är bra att uppgiftern­a om den tennisträn­are som misstänks för sexuellt ofrerande kommer fram. Det var på onsdagen som uppgifter om att en meriterad finsk tennisträn­are misstänks för flera fall av sexuellt ofredande sipprade ut. Det var MTV3 som var förs med nyheten.

En minderårig spelare har i somras gjort en polisanmäl­an mot tränaren. Och enligt junioren ska tränaren ha gjort sig skyldig till flera fal av sexuellt ofredande också mot andra juniorer.

Tennisförb­undets vd Teemu Purho säger att tränaren i fråga från och med augusti varit avstängd från all verksamhet som har något med förbundet att göra. Förbundets disciplinu­tskott utreder ärendet och ett beslut väntas inom en vecka.

Jarkko Nieminen, som bäst rankad 13:e i världen under sin långa och väldigt framgångsr­ika karriär, har sin syn på saken.

– För det första borde ingen spelare på någon nivå eller i någon ålder någonsin utsättas för dylika övergrepp. Det är aldrig acceptabel­t. Samtidigt är det bra att uppgifter som dessa kommer fram. På så sätt finns det hopp om att vi kan ta tag i det och få till en förändring, säger Nieminen till MTV3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland