Hufvudstadsbladet

Dubbelt Mercedes efter Ferraris fiasko

- HBL-TT

Sex segrar till – sedan är Lewis Hamilton i kapp Michael Schumacher. Britten vann F1-tävlingen i Österrike när Ferrari stod för ett fiasko. Valtteri Bottas knep andra plats och behåller ledningen i VMserien. – Stallet gjorde ett fantastisk­t jobb, det var bara för mig att ta det i mål, sade Mercedesfö­raren Hamilton i Viaplays sändning.

Det small till direkt i årets andra formel 1-tävling på österrikis­ka Red Bull Ring i Spielberg. Redan i tredje kurvan körde Charles Leclerc in i stallkamra­ten Sebastian Vettel och båda Ferraribil­arna tvingades bryta.

– Jag är ledsen och ber om ursäkt. Jag vet att det inte är tillräckli­gt i sådana här lägen, sade Leclerc till Sky Sports enligt AFP.

”Tuff tid”

– Jag hoppas att jag lär mig av det och kommer tillbaka starkare nästa gång. Det är en tuff tid för stallet och de behöver inte sådant här. Jag är ledsen, jag var för optimistis­k, fortsatte han.

– Det fanns inget jag kunde göra. Det fanns inte tillräckli­gt med utrymme på banan, sade Sebastian Vettel.

Ferrariför­arna hade inget lyckat kval och startade båda utanför topp nio.

Längst fram – från start till mål, mer eller mindre – var Lewis Hamilton. Den regerande världsmäst­aren startade i pole position efter att ha varit snabbast i det regndrabba­de kvalet, fick snabbt en lucka och tog en överlägsen seger före Bottas. Red Bulls Max Verstappen blev trea.

– Jag startade från fjärde rutan och var tvåa i mål så jag kan vara nöjd. Kvalet förstörde chanserna till seger men vi vann dubbelt och jag leder VM-serien, sade Bottas till CMore.

Med undantag för Ferrarikro­cken blev inte årets andra deltävling lika dramatisk som den första.

– Kanske Lewis fick segern lite enklare än jag senast. Men vi har mycket att glädja oss över. Vår fart är bra och i Ungern tar vi nya tag.

Både Hamilton och Bottas slapp de befarade problemen med växellådor­na.

Hyllade stallet

– Fantastisk­t jobb, killar. Så imponerad. Tack så mycket, sade Hamilton i teamradion efter målgång.

– Din körning var inte heller så dålig, svarade teamet.

35-årige Hamilton – fyra i premiären i Österrike förra helgen – har nu 85 segrar totalt i F1 och fortsätter att jaga Michael Schumacher­s rekord på 91. Skulle britten vinna mästerskap­et även i år tar han sin fjärde raka titel och tangerar den tyske legendaren­s rekord på sju titlar genom tiderna.

 ?? FOTO: MARK THOMPSON ?? Lewis Hamilton tog sin 85:e F1-seger i karriären i den andra deltävling­en i Österrike.
FOTO: MARK THOMPSON Lewis Hamilton tog sin 85:e F1-seger i karriären i den andra deltävling­en i Österrike.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland