Hufvudstadsbladet

NFL ser allvarligt på anklagelse­rna mot Redskins

- HBL-TT-REUTERS

15 tidigare kvinnliga anställda hos NFL-laget Washington Redskins säger att de blivit utsatta för sexuella trakasseri­er i klubben, skriver Washington Post. Nu har klubben startat en oberoende utredning. ”Allvarligt och oroande”, skriver NFL i ett uttalande.

Washington Post rapportera­r att trakasseri­erna skedde under 13 år, mellan 2006 och 2019, och anklagelse­rna har redan lett till att tre manliga anställda har lämnat klubben den senaste veckan.

En av de 15 kvinnorna som tidningen talat med jobbade på Redskins marknadsav­delning, enligt Reuters. Hon säger att hon blev utsatt för verbala påhopp av en högt uppsatt ledare under sin tid i klubben. Hon ska också ha blivit beordrad att bära tajta åtsittande kläder i möten med klienter.

De påstådda trakasseri­erna fördöms nu av NFL.

”Det som rapportera­ts är allvarligt, oroande och går emot NFL:s värderinga­r”, skriver ligan i ett uttalande som fortsätter:

”Alla i NFL har rätt att jobba i en miljö som är fri från all form trakasseri­er.”

Redskins har tillsatt en grupp advokater för att undersöka anklagelse­rna.

Tidigare i veckan meddelade den amerikansk­a fotbollskl­ubben att den ska byta logotyp och ta bort den för ursprungsb­efolkninge­n nedsättand­e delen ur namnet.

 ?? FOTO: MARK TENALLY/AP-TT ?? Washington Redskins anklagas för sexuella trakasseri­er av tidigare anställda. Arkivbild.
FOTO: MARK TENALLY/AP-TT Washington Redskins anklagas för sexuella trakasseri­er av tidigare anställda. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland