Hufvudstadsbladet

Brittisk turist i Spanien: ”Panik” över ny karantän

Brittiska turister som åker hem i dag efter att ha tillbringa­t semestern i Spanien är upprörda över att de kommer att tvingas sitta i karantän i två veckor efter hemkomsten.

- TT-REUTER

Det brittiska beslutet om att ta bort Spanien från listan över länder som är säkra att åka till kom efter att antalet covid-fall ökat i Spanien de senaste veckorna.

– Det är dåligt eftersom det kom så plötsligt. Det har inte getts så mycket tid för förberedel­ser så nu har alla gripits av panik, säger Emily Harrison från Essex på Madrid-flygplatse­n Barajas.

– Det förstör planer för alla. Vi hade ett bröllop att gå på och vi hade planerat att besöka vänner och familj som vi inte har träffat på väldigt länge och nu måste vi ställa in alla planerna, så det är ganska upprörande.

Över 28 000 coronasmit­tade människor har rapportera­ts avlidna i Spanien, ett av de europeiska länder som har drabbats hårdast av viruset. Omfattande restriktio­ner infördes men har gradvis lyfts under början av sommaren. De senaste veckorna har sjukdomsfa­llen dock börjat öka igen.

Storbritan­nien har rapportera­t ännu fler dödsfall, drygt 45 000.

Det brittiska beslutet att återinföra regeln om karantän för personer som anländer från Spanien fattades på lördagen efter att Norge gjort samma sak.

I fjol utgjorde britterna mer än 20 procent av turisterna i Spanien, den största utländska turistgrup­pen i landet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland