Hufvudstadsbladet

Aarnio tillbaka efter sin skada

Handbollsl­andslagets stjärnspel­are Emma Aarnio har återhämtat sig från sin fotskada och är tillbaka i träning med sitt VästeråsIr­sta.

- FILIP SAXéN filip.saxen@ksfmedia.fi

Emma Aarnio fick största delen av förra säsongen spolierad av en seg fotskada. Då hon äntligen siktade på att komma tillbaka efter en lång skadefrånv­aro satte coronaviru­set punkt för säsongen. Det betydde att Aarnio fick chansen att rehabilite­ra sig i lugn takt, lyssna på kroppen och ta det hela helt i egen takt utan att behöva stressa tillbaka för att kunna hjälpa sitt lag i slutspelet.

– Eftersom det handlar om en belastning­sskada är det bra att ta det i lugn takt. Nu är foten bra och jag känner ingen smärta. Det är skönt, sade hon till HBL i mars.

Aarnio hade inför säsongen valts till lagkapten i VästeråsIr­sta i den svenska ligan SHE. Nu är kaptenen tillbaka och tränar med laget.

– Det känns bra i foten. Jag körde tester i dag och den verkar orka mycket ändå. Det läskiga sitter i huvudet, eftersom jag måste lära mig tänka att foten kommer att hålla. Jag måste helt enkelt släppa spärren och köra på, vilket kan vara svårt, men det ska inte vara några problem, säger Aarnio till Västeråsti­dningen VLT.

Efter att ha tvingats följa med stora delar av säsongen från läktarplat­s är det en hungrig och taggad Aarnio som ser fram emot att få vara en del av laget och sikta mot seriespele­t i höst.

– Jag är väldigt, väldigt sugen på att spela igen. Som idrottare hatar man att sitta på sidlinjen, men också att inte kunna vara med på alla övningar som laget gör. I och med att förra säsongen blev lite speciell för min del, men även för laget, så vill jag verkligen komma ut på planen och visa vad jag går för, säger hon till VLT.

20-åriga Aarnio flyttade till Sverige som 15-åring och har två säsonger bakom sig i den högsta serien. Hon har varit en av de ledande spelarna i laget både på och utanför planen.

 ?? FOTO: ALEXANDER WAGNER ?? Emma Aarnio är tillbaka efter sin fotskada.
■
FOTO: ALEXANDER WAGNER Emma Aarnio är tillbaka efter sin fotskada. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland