Hufvudstadsbladet

66 spelare hoppar av NFL på grund av corona

66 NFL-spelare har meddelat att de avstår spel i den amerikansk­a fotbollsli­gan på grund av coronapand­emin. Om fem veckor inleds säsongen inför tomma läktare, på arenor med kapacitet för drygt 80 000 åskådare.

- HBL-TT/DAVID HJORTER

De 2 880 spelarna i den amerikansk­a fotbollsli­gan NFL hade fram till torsdagen på sig att meddela om de vill spela, eller avstå, den kommande säsongen i coronapand­emin, enligt CNN. 66 spelare, varav nästan hälften offensiva och defensiva linjespela­re, valde att säga nej.

29 av 32 lag har drabbats av avhopp och värst drabbat är storlaget New England Patriots, som vunnit Super Bowl tre av de fyra senaste åren, med åtta spelare borta från truppen, enligt CBS. Anledninga­rna är olika.

”Måste bestämma själva”

– Alla måste överväga sitt eget beslut. Vi alla har olika livssituat­ioner, familjer och hemmamiljö­er. Ingens situation är den andra lik. Alla måste bestämma själva, sade Patriots huvudträna­re Bill Belichick tidigare, enligt USA Today, innan det stod klart exakt hur många spelare laget skulle tappa.

Pittsburgh Steelers, Atlanta Falcons och Los Angeles Chargers är de enda lagen som inte drabbats av något coronaavho­pp, enligt CBS.

Ingen publik på Lambeau

NFL-säsongen inleds natten mot fredag 11 september svensk tid, när Kansas City Chiefs möter Houston Texans i Missouri. Med största säkerhet kommer mötet på Arrowhead Stadium, med kapacitet för drygt 76 000 åskådare, att arrangeras helt utan publik på grund av risken för smittsprid­ning av coronaviru­set och infektions­sjukdomen covid-19.

Green Bay Packers, vars hemmaarena Lambeau Field i Wisconsin kan ta in drygt 81 000 åskådare, har meddelat att åtminstone lagets två första hemmamatch­er (mot Detroit Lions den 20 september och

Atlanta Falcons den 5 oktober) kommer att arrangeras utan publik, enligt nyhetsbyrå­n AFP.

USA, med en befolkning på omkring 330 miljoner människor, är ett av länderna som drabbats hårdast av covid-19, med drygt 4,8 miljoner bekräftade fall och 160 000 döda.

 ?? FOTO: PHOTO BY MATT LUDTKE/INVISION FOR ASSOCIATED BANK/AP IMAGES ?? Lambeau Field i Green Bay, Wisconsin, är en av arenorna i NFL
■ som kan ta in flest åskådare, drygt 81 000. Arkivbild.
FOTO: PHOTO BY MATT LUDTKE/INVISION FOR ASSOCIATED BANK/AP IMAGES Lambeau Field i Green Bay, Wisconsin, är en av arenorna i NFL ■ som kan ta in flest åskådare, drygt 81 000. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland