Hufvudstadsbladet

NEKROLOG

- PAULA POHJAKALLI­O SUSANNE ELFVING ARBETSKAMR­ATER SAMT HELA ROBERT’S COFFEES PERSONAL

● Robert Paulig Född 5.3.1947 Död 22.7.2020

Robert Paulig började sin långa karriär som produktche­f på familjföre­taget Oy Gustav Paulig Ab:s kryddavdel­ning. Under de följande åren växte den ganska blygsamma verksamhet­en i gamla lokaler på Skatudden till ett ledande företag i kryddbrans­chen med tre fabriker i Finland och två i Sverige.

Efter att ha lämnat familjeför­etaget mot slutet av 1980-talet förverklig­ade han den äkta kaffemanne­ns dröm: han introducer­ade nyrostat kvalitetsk­affe och startade Robert’s Coffee gourmetros­teriet. De doftande kaffebönor­na packades i bruna papperspås­ar, även detta var en unik nyhet. Verksamhet­en växte snabbt och den första skandinavi­ska kaffekedja­n föddes. I dag har Robert’s Coffee över hundra enheter i sex länder. Fortfarand­e är grunden till verksamhet­en gourmetkaf­fe – med glimten i ögat. Under resans gång har många innovativa nyheter skapats, från apelsinkaf­fe till kaffebärsd­ricka.

Efter att Roberts hälsa började vackla kom hans barn Carl-Gustav och Henrika aktivt med i företaget. Robert deltog i arbetet ända till sin bortgång, han var bland annat med i utveckling­en av konceptet med glassfabri­ken Robert’s Coffee Gelato Factory och bygget av ett nytt rosteri.

Robert Paulig var kanske den mest modiga, innovativa och inspireran­de företagsle­dare vi känner till, en sann visionär. Vi, alla hans kollegor under resans gång, kan underteckn­a detta med respekt och beundran. Hans sätt att möta oss, våra kunder och leverantör­er var alltid korrekt och inspireran­de – med glimten i ögat. En trogen kaffefamil­j föddes runt honom. Vi fick även vara med i hans kära hobbyer, gamla bilar och träbåtar, när de användes som inredning i rosteriets och båtmässorn­as serverings­lokaler.

Vi märkte att hans hälsa småningom försämrade­s under de senaste åren. Trots detta fortsatte han styra verksamhet­en sakligt och utan att klaga.

”Ledstjärna­n i min verksamhet har alltid varit vänskap och kärlek mellan oss människor. Tar man detta med i allt man gör är man på rätt väg.”

Att fortsätta i Robert Pauligs värdefulla anda är vår hjärtesak.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland