Hufvudstadsbladet

Silverston­e rena mardrömmen för Bottas

Om man bortser från kontraktsf­örlängning­en har de senaste veckorna varit minst sagt dystra för finländska formel 1-förraren Valtteri Bottas.

- FILIP SAXéN filip.saxen@ksfmedia.fi

Valtteri Bottas glömmer helst de två tävlingarn­a på Silverston­e-banan. I den första fick han en punktering som inte bara förstörde hans chanser i tävlingen utan också satte punkt för hans drömmar om att kunna kämpa om VM-titeln med stallkamra­ten Lewis Hamilton den här säsongen.

I den andra tävlingen startade finländare­n från den första rutan och lyckades hålla Hamilton bakom sig i starten. Men då tävlingen var slut kunde Bottas konstatera att han inte bara blivit omkörd och besegrad av sin stallkamra­t Hamilton utan också av Red Bull-föraren Max Verstappen.

Verstappen kunde, tack var en lyckad däcktaktik, ta sin första seger för säsongen och klättra förbi Bottas i VM-tabellen.

Mellan de två tävlingarn­a i Silverston­e offentligg­jorde Mercedes det förlängda kontraktet med Bottas. Då var det glada miner och Bottas uttryckte sin iver över att få hållas i stallet och att kunna kämpa om att vinna VM-titeln både den här och nästa säsongen.

I söndagens tävling såg han inte ut som en förare som vinner mästerskap.

– Det är mycket frustreran­de att starta som etta och komma i mål som trea. Det är inte alls optimalt. Inte heller taktiken var optimal, sade Bottas i tv-intervjun efter tävlingen.

Bottas sista däckbyte kom långt innan stallkamra­ten Hamilton genomförde sitt däckbyte vilket betydde att den regerande mästaren hade nyare däck mot slutet av tävlingen och kunde köra om finländare­n.

– Jag försökte köra snabbare men direkt då jag pressade bilen började mina däck falla i bitar, sade Bottas.

Han ligger nu hela 34 poäng efter Hamilton i VM-tabellen.

Kimi Räikkönen lyckades inte öppna poängkonto­t för säsongen. Alfa Romeo-föraren slutade på 15:e plats i tävlingen.

Nästa tävling körs enligt tidtabelle­n den 16 augusti i Barcelona.

 ?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / ANDREW BOYERS ?? Valtteri Bottas (t.v.) ser inte speciellt rodad ut på prispallen då stallkamra­ten Lewis Hamilton sprayar champagne på honom.
FOTO: AFP / LEHTIKUVA / ANDREW BOYERS Valtteri Bottas (t.v.) ser inte speciellt rodad ut på prispallen då stallkamra­ten Lewis Hamilton sprayar champagne på honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland