Hufvudstadsbladet

Nytt rekord: Korpisalo räddade 85 skott

Finländska Columbus-målvakten Joonas Korpisalo satte nytt rekord i NHL då han stod för smått otroliga 85 räddningar i matchen mot Tampa Bay. Till seger räckte det ändå inte.

- HBL-TT

Efter över 150 spelade minuter, i en av de längsta ishockeyma­tcherna i NHL någonsin, satte Brayden Point sin andra puck i nät för kvällen och gav Tampa Bay segern med 3–2.

– Det var helt klart uttröttand­e, men efter ett tag så var det ju bara extra kul. Båda lagen hade bra chanser, säger matchhjält­en efter segermålet.

Att behöva spela fyra och en halv förlängnin­gsperioder är enligt Point inte något som man kan förbereda sig på.

– Det blev extra mycket att dricka i periodvilo­rna. Mycket mat och dryck – man måste hålla uppe energinivå­erna, säger han.

Columbusmå­lvakten Joonas Korpisalo satte nytt NHL-rekord då han räddade 85 skott i matchen. Det tidigare rekordet på 73 räddningar innehades av New York Islanders-målvakten Kelly Hrudley år 1987.

För Korpisalo var maratonmat­chen inte den första i karriären. Då han spelade för Ilves i ligan stod han i mål då Tammerfors­laget och HIFK satte nytt ligarekord i slutspelsm­atchen våren 2015. Också den gången fick Korpisalo lämna rinken som förlorare då IFK:s Mika Partanen satte segermålet bakom hans rygg i tiden 134.14. Den gången kom Korpisalo undan med 48 räddningar.

?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / ELSA ?? Joonas Korpisalo hade en svettig kväll mellan stolparna.